Σοκάρει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου

13:52 31/5/2016 - Πηγή: iPop

Θλίψη και οργή φέρνει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να μεταβούν στην Ιταλία και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ την τελευταία τους πνοή στα νερά της Μεσογείου άφησες τις τελευταίες ημέρες 880 άτομα.

Να σημειωθεί πως όπως αποκάλυπτε ο προηγούμενος απολογισμός τη ζωή τους είχαν χάσει 700 άτομα. Βέβαια, ο αριθμός αναθεωρήθηκε

πριν από λίγες μόνο ώρες.

Συνολικά 2.510 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου μέσα στους πρώτες μόλις μήνες του 2016.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Γουίλιαμ Σπίντλερ επισήμανε αναφορικά με το 2016 πως «αποδεικνύεται ιδιαίτερα θανατηφόρο».

«Αυτή τη στιγμή, οι διακινητές φορτώνουν ανθρώπους σε πλοία που με τα βίας επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι κατάλληλα για το ταξίδι» δήλωσε ο Γ.Σπίντλερ.

Να σημειωθεί πως η ευρωπαϊκή συνοριακή υπηρεσία Frontex την Δευτέρα επισήμανε πως «περίπου 13.800 άνθρωποι διασώθηκαν στη Μεσόγειο την προηγούμενη εβδομάδα».

Η Frontex βέβαια, δεν έκανε αναφορά στην εθνικότητα των διασωθέντων, όμως όπως επισημαίνει ηΎπατη Αρμοστεία «πρόκειται πρωτίστως για άτομα προερχόμενα από την Αφρική».

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Σοκάρει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα