Δεν κάνουν βήμα πίσω οι λιμενεργάτες- Ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Τσακαλώτο

13:35 31/5/2016 - Πηγή: iPop

Στους δρόμους έχουν βγει οι λιμενεργάτες οι οποίοι δεν κάνουν βήμα πίσω και ζητούν διασφάλιση των εργασιακών τους θέσεων. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες τους και αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Οι απεργοί το πρωί της Τρίτης συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Να

τονισθεί πως το μεσημέρι σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια μπροστά από ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος.

Οι λιμενεργάτες βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης βρίσκονται και ζητούν συνάντηση πενταμελούς αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τα αιτήματα των λιμενεργατών:

Οι λιμενεργάτες τονίζουν πως επιθυμούν τη διασφάλιση των εργασιακών τους θέσεων και υποστηρίζουν ότι «γίνονται γενικόλογες αναφορές και ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε εφαρμοσμένη πράξη».

Την ίδια στιγμή τονίζουν πως οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά φλερτάρουν με την μείωση καθώς όπως τονίζει η Ένωση Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων Ναυτιλίας σε σχετική της ανακοίνωση έχουν λόγω των απεργιών δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωσή της ‘Ενωσης: «Ήδη κάποια κρουαζιερόπλοια έχουν ακυρώσει την προσέγγισή τους στο Λιμάνι του Πειραιά ενώ εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις πιθανότατα να ακυρωθούν οι αφίξεις τόσο για τον Πειραιά όσο και για άλλα λιμάνια της χώρας».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Δεν κάνουν βήμα πίσω οι λιμενεργάτες- Ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Τσακαλώτο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα