Νέα έρευνα για τους άστεγους που ζουν στην Αθήνα- Τι αποκαλύπτουν τα ευρήματα;

11:03 31/5/2016 - Πηγή: iPop
Στη δημοσιότητα δόθηκε νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αθηναίων και αφορά τους άστεγους που ζουν στους δρόμους της πόλης.Η συγκεκριμένη έρευνα εστιάζει στο προφίλ των αστέγων της πρωτεύουσας και επισημαίνει πως μόλις την τελευταία πενταετία βρέθηκε στο δρόμο το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων.Να τονισθεί πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Κοινωνικής Περιθωριοποίησης».Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αθηνών,
Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρουσίασε την έρευνα το 62% των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να κοιμούνται στο δρόμο, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαμένουν σε κάποιο σπίτι είναι Έλληνες.

Την ίδια στιγμή ο ένας στους δυο από τους άστεγους εξηγεί πως η βασική αιτία που έμειναν στο δρόμο είναι η απώλεια της εργασίας τους.

Το 85,4% του συνόλου των άστεγων να είναι άνδρες, με την πλειοψηφία τους να ανήκει στη δυναμική ηλικιακή ομάδα 35 με 55 ετών (57%).

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα τα χρόνια της κρίσης και συγκεκριμένα των μνημονίων, αποτέλεσαν τη βασική αιτία για την διόγκωση αυτού του προβλήματος. Έτσι το 71% να μένει χωρίς κατοικία την τελευταία πενταετία.

The post Νέα έρευνα για τους άστεγους που ζουν στην Αθήνα- Τι αποκαλύπτουν τα ευρήματα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα