Σφοδρή επίθεση Schäuble σε Ελλάδα και Τσίπρα

18:43 1/6/2017 - Πηγή: iPop

Σφοδρή επίθεση έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble στην Ελλάδα γενικότερα, αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας την Πέμπτη σε συνέδριο της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας, ZDF, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση λέγοντας ναι μεν η Ελλάδα

έχει κάνει βήματα προόδου, ωστόσο, «η πολιτική της ηγεσία επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους».

Μάλιστα, έκανε και προσωπική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο σχολίασε ότι αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα.

Μιλώντας για τα πυρά τα οποία έχει δεχθεί ο ίδιος σχετικά με τη σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα, ο Wolfgang Schäuble είπε: «Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταθεί στα πόδια της».

Τέλος, ο Γερμανός Υπουργός άσκησε κριτική και στην πολιτική της ΕΚΤ σημειώνοντας ότι είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της Ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς «χαλαρή» για τη Γερμανία.

Κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην κριτική του Γερμανού ΥΠΟΙΚ δήλωσαν: «Οι ευθύνες του κ. Schäuble για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους».

Νωρίτερα, το Bloomberg μετέδιδε, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι υπάρχει η περίπτωση να μην προταθεί στο επικείμενο Eurogroup, στην Ελλάδα ένα ουσιαστικά βελτιωμένο πακέτο με σκοπό την ελάφρυνση του χρέους.

The post Σφοδρή επίθεση Schäuble σε Ελλάδα και Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα