Σε τι διαφέρει η εμπειρία της πρώτης φοράς πριν 20 χρόνια με σήμερα

20:30 10/8/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί οι γονείς σου να σου λένε πως ξέρουν πως είναι η εμπειρία της πρώτης φοράς και να σε βομβαρδίζουν με τις συμβουλές και τα γιατροσόφια τους, αλλά μία έρευνα απέδειξε πως τελικά ο γονιός σου και εσύ δεν έχετε καμία σχέση στο πως βλέπετε την πρώτη σας φορά.

Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Illinois, η οποία εκδόθηκε στο Journal of Sex Research, έβγαλε στην επιφάνεια τα μεγαλύτερα δείγματα από συναισθήματα, που είχαμε ποτέ, για την εμπειρία της πρώτης σεξουαλικής επαφής. Η έρευνα διήρκεσε 22 χρόνια (1990-2012), ενώ πήραν μέρος 5,769 μαθητές του Πανεπιστήμιου. Τα αποτελέσματα είναι

ενθαρρυντικά.

Αρχικά, μαθαίνουμε για τη μεγάλη συναισθηματική διαφορά μεταξύ αντρών και γυναικών όταν έρχονται για πρώτη φορά σε σεξουαλική επαφή. Οι άντρες αισθάνονται σε μεγάλο βαθμό απόλαυση και άγχος, ενώ από την άλλη πλευρά οι γυναίκες άγχος και ενοχές. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι βέβαια στην απόλαυση, παρά το γεγονός πως υπάρχει σημαντική διαφορά και στο άγχος και στις ενοχές.

Τις τελευταίες δεκαετίες βέβαια, το άγχος στους άντρες και οι ενοχές στις γυναίκες έχουν μειωθεί σημαντικά, κάτι που κάνει την εμπειρία ακόμα καλύτερη. Η στιγμή της πρώτης φοράς, έχει φτάσει στο σημείο να γίνει το γεγονός που κάθε έφηβος περιμένει με ανυπομονησία, σε αντίθεση με μερικές δεκαετίες πριν, που για ένα μεγάλο ποσοστό ήταν μια σκέψη άγχος και προκαλούσε τεράστια προβλήματα.

The post Σε τι διαφέρει η εμπειρία της πρώτης φοράς πριν 20 χρόνια με σήμερα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα