Φοβάσαι να μιλήσεις δημόσια; Ξεπέρασε το με 3 απλούς τρόπους!

16:31 10/8/2014 - Πηγή: iPop

Φοβάσαι να μιλήσεις δημόσια και δεν ξέρεις τι να κάνεις γι’αυτό; Ξεπέρασε το με 3 απλούς τρόπους, που θα σε βοηθήσουν ψυχολογικά αλλά και να σκεφτείς ξανά τους φόβους σου.

Αν το σκεφτείς καλά. Το να φοβάσαι να μιλήσεις δημόσια, είναι ένας φόβος παρόμοιος με αυτόν του θανάτου. Αισθάνεσαι γυμνός μπροστά σε όλο το κόσμο και φοβάσαι μήπως κοροϊδέψουν ή δεν δεχθούν τα λόγια σου, πράγμα που οδηγεί σε μελαγχολία.

Στην Αμερική ο φόβος του να μιλήσεις δημόσια είναι νούμερο 1, ξεπερνώντας ακόμα και το φόβο για το θάνατο. Η πίεση που νιώθουν

τα άτομα που φοβούνται να μιλήσουν δημόσιο οφείλεται στο ότι αισθάνονται πως πρέπει να είναι τέλειοι, για να μην τους φέρουν σε δύσκολη θέση. Γι’αυτό το λόγο έχει τραβήξει τη προσοχή αρκετών κοινωνιολόγων και ψυχολόγων, έτσι ώστε να εμβαθύνουν στο πρόβλημα αλλά και στη λύση του. Βάσει διάφορων μελετών έχουν βγει διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης αυτής της φοβίας.

Μην περιμένεις να είσαι τέλειος

Κανείς δεν είναι τέλειος οπότε σταμάτα να έχεις και εσύ αυτή την απαίτηση από τον εαυτό σου. Δεν είναι ανάγκη να μεγαλοποιείς τις ατέλειες σου και σταμάτα να πιστεύεις πως όλοι τριγύρω κάνουν πλάκα μ’αυτές.

Μην σκέφτεσαι το άγχος σου

Σταμάτα να σκέφτεσαι όλες τις προηγούμενες φορές που ντράπηκες να μιλήσεις μπροστά σε όλους. Κάνε μία νέα αρχή και τόλμησε να μιλήσεις.

Βρες ένα θέμα που αισθάνεσαι οικείο

Άκου τους συνομιλητές σου και περίμενε να μπει στη συζήτηση ένα θέμα, για το οποίο αισθάνεσαι πιο βολικά από τα υπόλοιπα για να μιλήσεις. Για παράδειγμα, αν σου αρέσουν οι ταινίες και ακούσεις κάτι για κάποιον ηθοποιό, μίλα. Πες την άποψη σου και ας μην πιστεύεις πως μετράει. Οι συνομιλητές σου θα την εκτιμήσουν.

The post Φοβάσαι να μιλήσεις δημόσια; Ξεπέρασε το με 3 απλούς τρόπους! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα