H μεγαλύτερη πανσέληνος του 2014…

17:32 10/8/2014 - Πηγή: iPop

Έχει φεγγάρι απόψε… Και τι φεγγάρι! Η μεγαλύτερη πανσέληνος της χρονιάς. Παρόλο που θα νιώθεις σχεδόν ότι μπορείς να την πιάσεις πάνω από την Ακρόπολη, το Σούνιο ή τη Σαντορίνη, στην πραγματικότητα θα βρίσκεται 356,896 χιλιόμετρα μακριά.

Μία επίσης μεγάλη πανσέληνο είχαμε στις 12 Ιουλίου, με τις φωτογραφίες της εντυπωσιακής σελήνης πάνω από την Ελλάδα να κάνουν το γύρο του κόσμου για ακόμα μια φορά. Το φεγγάρι της 12ης Ιουλίου ήταν 30% πιο

φωτεινό και 14% πιο κοντά στη Γη από μια τυπική πανσέληνο, γι” αυτό και περιμένουμε ακόμα πιο εντυπωσιακή σελήνη απόψε το βράδυ.

Αν αναρωτιέσαι πότε θα είναι η επόμενη, να σε ενημερώσουμε ότι δυστυχώς ο Αύγουστος δεν επιφυλάσσει άλλη βραδιά με ολόγιομο φεγγάρι, καθώς το επόμενο θα το δεις στις 9 Σεπτεμβρίου.
Μέχρι το βράδυ, εκτός από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας λουσμένα στο φως της Πανσελήνου, μπορείς να θαυμάσεις και το video που δημοσιοποίησε το πρακτορείο Reuters από την «ελληνική πανσέληνο» του Ιουλίου.

Όπου κι αν σκοπεύεις να περάσεις τη μέρα σου, να ξέρεις ότι το βράδυ θα είναι ξεχωριστό… Ο ουρανός θα λάμπει λίγο παραπάνω και κοιτώντας ψηλά θα βρεις λίγο από το κρυμμένο σου ρομαντισμό, ίσως και λίγη διάθεση για ονειροπόληση…

The post H μεγαλύτερη πανσέληνος του 2014… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα