Η υπέρταση βοηθά στη καταπολέμηση της άνοιας

18:30 10/8/2014 - Πηγή: iPop

Η άνοια μπορεί να είναι μια νόσος, την οποία φοβούνται πολλοί ηλικιωμένοι, αλλά βάση έρευνας έχει κάποιον που μπορεί να την πολεμήει, και όσο περίεργο και να ακούγεται αυτό είναι η υπέρταση! . Για μία ακόμη φορά, η επιστήμη μας φέρνει ευχάριστα νέα!

Σύμφωνα με έρευνα που συζητήθηκε στο Alzheimer’s Association International Conference στην Κοπεγχάγη, λόγω της ραγδαίας αύξησης των ατόμων που πάσχουν από άνοια, προέκυψαν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία αξίζει να γνωρίζεις. Αυτή τη στιγμή, 44 εκ. άνθρωποι ζουν με την άνοια και μέχρι το 2050 ο αριθμός αυτός θα έχει τριπλασιαστεί. Η υπέρταση,

για όσους δεν το ξέρουν, έχει το ψευδώνυμο του «σιωπηλού δολοφόνου».

Με το ίδιο θέμα ασχολήθηκε όμως και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του οποίου οι ερευνητές εξέτασαν το θέμα και κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, πως η υπέρταση βοηθά στη καταπολέμηση της άνοιας σε ανθρώπους άνω των 90 ετών, και μπορεί να εξασφαλίσει την ζωή των εγκεφαλικών τους κυττάρων. Στα πλαίσια της έρευνας, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 625 ηλικιωμένος, περίπου 90 ετών, τους οποίους εξέταζαν για δέκα χρόνια και ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι με υπέρταση έχουν 55% πιθανότητες να μην εκδηλώσουν άνοια.

Άρα, η υπέρταση δεν είναι και τόσο άσχημη πάθηση…. αν μπορεί να το πει κάποιος αυτό!

The post Η υπέρταση βοηθά στη καταπολέμηση της άνοιας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα