Σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Trump- Συγκεντρώσεις στα αεροδρόμια

16:11 30/6/2017 - Πηγή: iPop

Σε ισχύ τέθηκε το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Donald Trump, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ στους κατοίκους έξι μουσουλμανικών χωρών.

Λίγες ώρες μετά την εφαρμογή του διατάγματος, εθελοντές δικηγόροι και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα βρέθηκαν σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ προκειμένου να προσφέρουν

νομική βοήθεια στους ταξιδιώτες από χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται σε αυτό.

Οι οργανώσεις έφτιαξαν περίπτερα ενημέρωσης με επιγραφές στην αραβική γλώσσα για να παρέχουν αρωγή σε μετανάστες στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο, του Σικάγο και της Ουάσινγκτον.

Δεν περιμένουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στα αεροδρόμια. Είμαστε απλώς εδώ για να παρατηρήσουμε, για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους γι’ αυτό που συμβαίνει και για να αναφέρουμε αυτό που παρατηρούμε

Πολίτες πραγματοποίησαν επίσης διαδηλώσεις κατά τους αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Αμερικανού Προέδρου, κρατώντας πινακίδες με συνθήματα και χαρακτηρίζοντας τον Donald Trump «φασίστα».

Το αντιμεταναστευτικό διάταγμα τέθηκε επισήμως σε ισχύ την Πέμπτη στις 20:00 τοπική ώρα. Στόχος του είναι να εμποδίσει την άφιξη «ξένων τρομοκρατών», να προστατέψει τις ΗΠΑ και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες (Συρία, Λιβύη, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία και Υεμένη), καθώς και προσφύγων απ’ όλον τον κόσμο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε την μερική εφαρμογή του διατάγματος ενώ δέχτηκε να εξετάσει το ζήτημα και να ακούσει τα επιχειρήματα περί νομιμότητας του διατάγματος, τον Οκτώβρη.

Πάντως, αν λάβει κανείς υπόψη ότι το διάταγμα αυτό του Trump είχε ανασταλεί από πρωτοβάθμια δικαστήρια και εφετεία, πρόκειται για μια νίκη του Αμερικανού Προέδρου.

The post Σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Trump- Συγκεντρώσεις στα αεροδρόμια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα