Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μεσσηνία

15:33 30/6/2017 - Πηγή: iPop

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άνω Μέλπεια Μεσσηνίας. Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κρυονέρι και Κορώνη.

Σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Άνω Μέλπεια επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, συνεπικουρούμενοι από 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, όμως στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Από αέρος επιχειρήσουν νωρίτερα ένα αεροσκάφος τύπου Canadair και πέντε τύπου PZL, όμως αποσύρθηκαν λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ λόγω σκότους.

Μεγάλες

πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Κορώνη Μεσσηνίας και στο Κρυονέρι Αττικής, από το πρωί της Παρασκευής.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κορώνη στη Μεσσηνία φαίνεται να απειλεί τις γύρω κατοικίες, αφού οι φλόγες πλησιάζουν τις αυλές σπιτιών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 28 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 6 άτομα ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από τους γύρω νομούς. Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πυρκαγιά σε #αγροτοδασική #έκταση στην περιοχή Κορώνη Μεσσηνίας. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα,6 άτομα πεζοπόρο, 2 Α/Φ και 3 PZL.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 30, 2017

Ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πως «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».

Οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία.Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει κάψει 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης με αμπέλια, ελιές και κυπαρίσσια.

Πυρκαγιά και στην περιοχή Δροσοπηγή, στο Κρυονέρι Αττικής.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων και τρία ελικόπτερα.

Πυρκαγιά σε #δασική #έκταση στην περιοχή στο Κρυονέρι Αττικής. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 3 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 30, 2017

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ δεν απειλούνται σπίτια.

Η πυροσβεστική προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς pic.twitter.com/zJVu9n54Xj

Civil Protection GR (@GSCP_GR) June 30, 2017

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής για την άμεση ανταπόκριση σε οποίες ανάγκες προκύψουν.

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή, ώστε να ανταποκριθεί άμεσα στις όποιες ανάγκες καθώς επίσης και να συνδράμει με κάθε τρόπο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων

Η Ιωάννα Τσούπρα, περιφερειακή σύμβουλος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε το σώμα για τη συμμετοχή των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας στα αντίστοιχα Συντονιστικά Όργανα των Περιφερειακών Ενοτήτων, όσο και σε αυτά των δήμων.

Διαβεβαίωσε για τη δυνατότητα της Περιφέρειας, εφόσον της ζητηθεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, να διαθέσει μέσα και μηχανήματα (υδροφόρες, εκσκαφικά μηχανήματα) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την υποβοήθηση του έργου της στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Απαρίθμησε τις ενέργειες που έγιναν για την ενημέρωση του κοινού (πολίτες, γεωργοί, μελισσοκόμοι κλπ.) μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων, ανακοινώσεων, επιστολών για θέματα πρόληψης πυρκαγιών.

The post Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μεσσηνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα