Λονδίνο: 149 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους πυρασφάλειας

14:27 30/6/2017 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον 149 πολυώροφα συγκροτήματα απέτυχαν τους έλεγχους πυρασφάλειας, μετά την φονική πυρκαγιά στο Grenfell Tower στο Δυτικό Λονδίνο, εξαιτίας των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Η εξωτερική επένδυση σε 149 πολυώροφα κτίρια σε 45 περιοχές των τοπικών αρχών κρίθηκε ακατάλληλη στα πλαίσια μιας «μεγάλης εθνικής έρευνας». Οι έλεγχοι στα συγκροτήματα έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει 100% ποσοστό αποτυχίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον έλεγχο μόνο στον πυρήνα των συγκροτημάτων και όχι της μόνωσης πίσω από αυτά,

η οποία μπορεί να μην είναι ανθεκτική στη φωτιά.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει την επανεξέταση σωστά. Δεν ελέγχουν όλο το σύστημα. Θα πρέπει να ελέγξουμε και τη μόνωση. Υπάρχει μια πιθανότητα η μόνωση να είσαι ίσως το κύριο πρόβλημα

Η Εθνική Ομοσπονδία Στέγασης του Λονδίνου κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τις δοκιμές και να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των ανθρώπων.

Ο διευθύνων σύμβουλος David Orr δήλωσε: «Αυτοί οι έλεγχοι έπρεπε να γίνουν αλλά τα αποτελέσματα τώρα είναι καθοριστικά: η επένδυση από σύνθετο υλικό αλουμινίου απλώς δεν πέρασε τους ελέγχους και θεωρείται ανασφαλής».

Την ίδια στιγμή η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May έχει δεσμευτεί για την μεταστέγαση εντός τριών εβδομάδων όλων των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους.

The post Λονδίνο: 149 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους πυρασφάλειας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα