Σε 150 και 180 δισ. δολ. εκτιμάται το κόστος των ζημιών που άφησε ο Χάρβεϊ

20:56 3/9/2017 - Πηγή: iPop
Το κόστος των ζημιών που άφησε στο πέρασμα της η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, ανέρχεται, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ, μεταξύ 150 και 180 δισ. δολαρίων.

47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις, ενώ περισσότεροι από ένα εκατ. άλλοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Τουλάχιστον 200.000 είναι τα σπίτια σπίτια που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες, ενώ περίπου 12.600 από αυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, όπως αναφέρει το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Σύμφωνα

με δηλώσεις του κ. Άμποτ στο δίκτυο Fox News, οι ζημιές είναι πιθανόν να ξεπεράσουν εκείνες που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη το 2005 και ο Σάντι στη Νέα Υόρκη και τις βορειοανατολικές ΗΠΑ το 2012.

Την εκταμίευση 7,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, από το Κογκρέσο, για την ανακούφιση των πληγέντων αλλά και την ανοικοδόμηση μετά τον φονικό τυφώνα Χάρβεϊ, ένα ποσό το οποίο ο κ. Άμποτ χαρακτήρισε ανεπαρκές.

Παράλληλα, το Σάββατο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχία για περίπου 13 εγκαταστάσεις στο Χιούστον του προγράμματος Superfund. Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι βαριά μολυσμένες πρώην βιομηχανικές ζώνες, που πλημμύρισαν και εκτιμώνται ως επικίνδυνες για τη διαρροή τοξικών.

Πλημμυρισμένες εξακολουθούν να είναι αρκετές περιοχές του Τέξας, ενώ σε ορισμένες περιοχές είναι αισθητά τα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

The post Σε 150 και 180 δισ. δολ. εκτιμάται το κόστος των ζημιών που άφησε ο Χάρβεϊ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα