ΔΗΚΟ: Το πλαίσιο Guterres δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού

19:06 3/9/2017 - Πηγή: iPop
Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος και κοινός υποψήφιος του συνασπισμού των κομμάτων του Κέντρου για τις προεδρικές εκλογές, ανέφερε ότι το πλαίσιο Guterres δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού.

«Αν το πλαίσιο Guterres περιέχει όσα του αποδίδονται, εμπερικλείει επικίνδυνες υποχωρήσεις

της ελληνοκυπριακής πλευράς, που δεν αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες του κυπριακού Ελληνισμού» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία μια νέα στρατηγική διεκδίκησης στο Κυπριακό, καθώς είναι πλέον αποδεδειγμένη η αποτυχία της στρατηγικής των τελευταίων δέκα ετών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, τα θεμέλια της συζήτησης στις διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης.

Την απάντηση του έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι όσοι ανησυχούν ότι οι χειρισμοί του προέδρου της Δημοκρατίας έχουν αναδείξει τη σημασία του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων, θα πρέπει να αποταθούν στον κυπριακό λαό.

«Όσοι αντιδρούν να πουν πότε προηγουμένως συζητήθηκε το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και πότε φέραμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να συζητήσει το θέμα αυτό με την Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Την σοβαρότητα που απαιτεί το Κυπριακό, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, αναφέροντας τη σοβαρότητα με την οποία ο πρόεδρος διαπραγματεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

«Αυτό έγινε κατορθωτό υστέρα από τη συντονισμένη τακτική με την κυβέρνηση της Ελλάδος. Ο λαός γνωρίζει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που έφερε αυτή η προσπάθεια», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

The post ΔΗΚΟ: Το πλαίσιο Guterres δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα