Μόσχα: «Καταφανώς εχθρική ενέργεια» το κλείσιμο των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ

20:20 3/9/2017 - Πηγή: iPop
«Καταφανώς εχθρική ενέργεια» που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ήταν όσα ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχετικά με την απόφαση της Ουάσιγκτον για κλείσιμο τριών ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ.

Η Μόσχα ζήτησε άρση της απόφασης από την Ουάσιγκτον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και δύο κτηρίων που στεγάζουν εμπορικές αποστολές στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη,

ως απάντηση στην απόφαση της Μόσχας να περικόψει τη διπλωματική παρουσία των ΗΠΑ στη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Ρώσοι διπλωμάτες εργάζονταν για την εκκένωση των κτηρίων.

«Καλούμε τις αρχές των ΗΠΑ να επανέλθουν στη λογική και να επιστρέψουν αμέσως τις ρωσικές διπλωματικές εγκαταστάσεις», δήλωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση του.

«Διαφορετικά, οι ΗΠΑ θα φέρουν όλη την ευθύνη για την αυξανόμενη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», πρόσθεσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Να υπενθυμίσουμε, ότι το Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε νότα διαμαρτυρίας σε διπλωμάτη των ΗΠΑ στη Μόσχα, σχετικά με τα αμερικανικά σχέδια για έρευνα στο συγκρότημα κτιρίων της ρωσικής εμπορικής αποστολής στην Ουάσιγκτον.

Η νότα διαμαρτυρίας παραδόθηκε στον αναπληρωτή επικεφαλής αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, Άντονι Φ. Γκόντφρι, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μίλησε για «παράνομη επιθεώρηση» του ρωσικού διπλωματικού κτηρίου, άλλα και για «άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια», που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για «αντιρωσικές προκλήσεις» μέσω της «εμφύτευσης επικίνδυνων αντικειμένων».

The post Μόσχα: «Καταφανώς εχθρική ενέργεια» το κλείσιμο των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα