Σχηματισμός δικογραφίας εναντίον της ομάδας χάκερς Greek Electronic Army

12:31 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στην ταυτοποίηση εφτά ατόμων που ανήκουν στην ομάδα χάκερς Greek Electronic Army, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, για κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούσαν τα μέλη της ομάδας σε ιστοσελίδες δημοσίων φορέων και ιδιωτικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος εφτά ατόμων, από τα οποία ένας συνελήφθη

με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σχηματίστηκε έπειτα από την ταυτοποίηση τους από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για μέλη της ομάδας χάκερς Greek Electronic Army, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες παράνομων αντιγραφών, χρήσης απορρήτων δεδομένων και πρόσβασης σε πληροφορίες και δεδομένα ηλεκτρονικών υπολογιστών, που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες αλλά και σε δημόσιους φορείς.

Στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης και έπειτα από ενδελεχείς αστυνομικές και διαδικτυακές έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν εφτά άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες διαδικτυακές επιθέσεις.

Σημειώνεται πως η σχετική δικογραφία, πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στις εισαγγελικές αρχές του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν από τα μέλη της ομάδας Greek Electronic Army, θα σταλθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις.

The post Σχηματισμός δικογραφίας εναντίον της ομάδας χάκερς Greek Electronic Army appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα