Πόσο καιρό έχουν στη διάθεση τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να κλείσουν χωρίς πρόστιμο τα βιβλία τους;

11:38 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Ένα μήνα θα έχουν στη διάθεση τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να κλείσουν τα βιβλία τους, χωρίς να λάβουν κάποιο πρόστιμο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε το συγκεκριμένο περιθώριο στους ελεύθερους επαγγελματίες βάζοντας την υπογραφή του σε σχετική απόφαση.

Τι αναφέρει η απόφαση;

«Παρατείνεται μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2016 η προθεσμία -που λήγει την 31η Ιανουαρίου 2016- για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, πέραν

του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής».

Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν αναμένεται να δοθεί άλλη παράταση για το εν λόγω ζήτημα.

Τι πρέπει να συμβεί για να μπορέσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κλείσουν τα βιβλία τους;

Για να προλάβουν να το κάνουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν σταματήσει να ασκούν το επιτήδευμά τους ή να μην έχουν κάποιο εισόδημα απ’ αυτό.

Τι θα συμβεί αν δε δηλωθεί εγκαίρως η διακοπή των εργασιών;

Σ’ αυτή την περίπτωση θα υποβληθούν στους ενδιαφερόμενους οι ανάλογοι φόροι.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου:

«Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα για τη διακοπή των εργασιών τους θα υποβάλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή του γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ όπου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας (έντυπο Μ4) στο πλαίσιο της νέας προθεσμίας».

The post Πόσο καιρό έχουν στη διάθεση τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να κλείσουν χωρίς πρόστιμο τα βιβλία τους; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα