Ρωσικό ΥΠΕΞ: Νότα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ

16:58 2/9/2017 - Πηγή: iPop
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε νότα διαμαρτυρίας σε διπλωμάτη των ΗΠΑ στη Μόσχα, σχετικά με τα αμερικανικά σχέδια για έρευνα στο συγκρότημα κτιρίων της ρωσικής εμπορικής αποστολής στην Ουάσιγκτον.

Η νότα διαμαρτυρίας παραδόθηκε στον αναπληρωτή επικεφαλής αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, Άντονι Φ. Γκόντφρι, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μίλησε

για «παράνομη επιθεώρηση» του ρωσικού διπλωματικού κτηρίου, άλλα και για «άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια», που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για «αντιρωσικές προκλήσεις» μέσω της «εμφύτευσης επικίνδυνων αντικειμένων».

Οι ΗΠΑ, την Πέμπτη ζήτησαν το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και των εμπορικών αποστολών της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη. Η κίνηση θεωρήθηκε ως απάντηση στη δραστική μείωση των διπλωματών και εργαζόμενων στις αμερικανικές αποστολές στη Ρωσία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν με τέτοιες προκλητικές ενέργειες να επιδεινώσουν τις συνθήκες που διεξάγεται ο εύθραυστος διμερής διάλογος, υπονομεύοντας τις πιθανότητες συνεργασίας, όπως στην επίλυση επειγόντων διεθνών προβλημάτων», τόνισε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

The post Ρωσικό ΥΠΕΞ: Νότα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα