Απλές συνήθειες που κάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να είναι ευτυχισμένοι

15:49 2/9/2017 - Πηγή: iPop
Πολλοί είναι εκείνοι που παραμελούν την προσωπική τους ευτυχία υπέρ άλλων πτυχών της ζωής τους, που μπορεί να οδηγούν στο άγχος και την εξάντληση. Εσύ μπορείς να απαντήσεις σε αυτήν την απλή ερώτηση: Πώς μπορώ να είμαι ευτυχισμένος στη ζωή;

Το όμορφο πράγμα για την ευτυχία είναι ότι όλοι το επιτυγχάνουν με τον δικό τους τρόπο. Ορισμένοι προτιμούν να παραμένουν απασχολημένοι, ενώ άλλοι προτιμούν την ηρεμία. Οι διαφορετικοί πολιτισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν τους δικούς τους τρόπους να βρίσκουν την ευτυχία στα καθημερινά απλά πράγματα. Από το να ξοδεύουν το χρόνο τους σε εξωτερικούς προορισμούς

μέχρι να ξοδεύουν χρόνο στον ύπνο.

Παρακάτω είναι μερικά απλά, όμορφα τελετουργικά που εφαρμόζουν άτομα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να είναι έστω και για λίγα δευτερόλεπτα ευτυχισμένοι.

1. Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Βραζιλία

Το φυτό yerba mate της Νότιας Αμερικής περιέχει καφεΐνη. Οι διεγερτικές ιδιότητές του υποτίθεται ότι έχουν αναζωογονητικό αποτέλεσμα όταν απορροφούνται με μέτρο. Στη Νότια Αμερική, οι φίλοι συνηθίζουν να περνούν γύρω γύρω ένα μπολ calabash γεμάτο με το τσάι και να το προσφέρουν στον καθένα.

2. Γερμανία

Είτε απολαμβάνεις το gemütlichkeit με φίλους ή οικογένεια, ο στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα χώρο όπου νιώθεις ευπρόσδεκτος. Οι Γερμανοί θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν προκειμένου όλοι να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και να γιορτάσουν έτσι όλοι μαζί.

3. Βοσνία και Ερζεγοβίνη

Αυτή είναι μια πρακτική που πολλοί από εμάς στην Ελλάδα εκτελούμε ήδη. Ένας απλός καφές με έναν φίλο είναι το κλειδί της ευτυχίας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Ίσως να υπάρχει κάτι βαθύτερο σε αυτό απ’ ό, τι απλά να μιλάς σε έναν φίλο. Εκτιμώντας τις μικρές αλληλεπιδράσεις που έχουμε κάθε μέρα μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η νοοτροπία μας.

4. Χαβάη

Στη Χαβάη, οι άνθρωποι ξέρουν πώς να κάνουν τα πράγματα σωστά. Όχι μόνο συμβιβάζονται με εκείνους που έχουν πληγώσει ή που τους έχουν πληγώσει, αλλά κάνουν ειρήνη με τον εαυτό τους. Αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε τακτικά, διότι η παραμονή σε αρνητικά συναισθήματα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σώμα και το μυαλό. Αντί να κρατάς μέσα σου το θυμό ή τη θλίψη, προσπάθησε να μιλήσεις γι’αυτό.

5. Νιγηρία

Αναγνωρίζοντας ότι δεν είσαι μόνο ένα άτομο, αλλά και μέλος μιας κοινότητας, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τον καθένα. Δεν είναι ποτέ κακό να προσφέρεις βοήθεια σε άλλους, αλλά η σκέψη για την ευημερία της κοινότητάς σου θα σε βοηθήσει να καθοδηγήσεις και τις δικές σου επιλογές ζωής.

6. Γαλλία

Στη Γαλλία αρέσκονται στο να πίνουν ένα ποτό μετά τη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο αφήνεις το στρες από το γραφείο πριν να χαλαρώσεις με τους φίλους σου και την οικογένεια σου.

7. Τουρκία

Όπως και να επιλέξεις να εφαρμόσεις το keyif, ο στόχος σου πρέπει να είναι να βρεις μια στιγμή ή δύο για να είσαι μόνος σου και να μπορέσεις να χαλαρώσεις. Πολλοί βρίσκουν ότι η μοναξιά βοηθά ώστε να είμαστε επικεντρωμένοι στην παρούσα στιγμή. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια ήσυχη στιγμή στη μέση ενός χαοτικού και αγχωτικού κόσμου, αλλά είναι εφικτό.

8. Ιαπωνία

Μερικές φορές, λίγο καθαρός αέρας είναι το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά για να κάνεις ένα διάλειμμα από όλους τους παράγοντες του κόσμου που προκαλούν στρες. Ενώ η ζωή στην πόλη είναι φευγαλέα και γρήγορη, τα δέντρα και η άγρια φύση θα είναι πάντα εκεί όπου τα άφησες, έτοιμα να σε βοηθήσουν να βρεις την ειρήνη.

9. Ισπανία

Ο ύπνος είναι ένα μαγικό και υπέροχο πράγμα και η Ισπανία το ξέρει καλά. Άφησε τον εαυτό σου να τα απολαύσει τον μεσημεριανό ύπνο που τόσο χρειάζεσαι. Η στέρηση του ύπνου μπορεί να προκαλέσει το στρες και τη θλίψη.

10. Νορβηγία

Όπως έχουν ανακαλύψει πολλές κουλτούρες, η φύση μπορεί να κάνει θαύματα στο μυαλό. Στην Νορβηγία οι άνθρωποι στρέφονται στην ύπαιθρο για μια στιγμή ειρήνης και χαλάρωσης.

Photos: CashNetUSA/ Jacob Lund/Fotolia

The post Απλές συνήθειες που κάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να είναι ευτυχισμένοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα