Ο πραγματικός λόγος που απολαμβάνεις τη βόλτα με τον σκύλο σου

16:20 2/9/2017 - Πηγή: iPop
Η κατοχή ενός σκύλου και η τακτική βόλτα μαζί του έχουν πέραν των άλλων και αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχεις ακούσει ότι η βόλτα με το κατοικίδιο σου είναι καλή εξάσκηση, αυτός δεν είναι τελικά ο λόγος που πηγαίνεις βόλτα με τον τετράποδο φίλο σου.

Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο Διεθνές Περιοδικό της Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας, οι ιδιοκτήτες σκύλων παρακινούνται να περπατούν τα κατοικίδια ζώα τους επειδή τους κάνει ευτυχισμένους

– όχι για λόγους υγείας ή κοινωνικούς λόγους. Επιπλέον, επειδή νομίζουν ότι κάνει και τα σκυλιά τους ευτυχισμένα.

Η μελέτη ανέλυσε συνεντεύξεις από 26 άτομα για το γιατί, ακριβώς, κάνουν βόλτα τα σκυλιά τους. Ενώ πολλοί ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι το κάνουν για να επωφεληθούν από τον σκύλο τους, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η σημασία της ευτυχίας και της ευημερίας των ιδιοκτητών ήταν επίσης ξεκάθαρη.

Αλλά αυτή η ευτυχία εξαρτάται από το ότι ο ιδιοκτήτης πιστεύει ότι το σκυλί απολαμβάνει τη βόλτα, σημειώνουν οι ερευνητές στο έγγραφό τους.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι γενικά πιο σωματικά ενεργοί από τους μη ιδιοκτήτες, λένε οι συγγραφείς, αλλά μερικοί σπάνια περπατούν τα σκυλιά τους.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Carri Westgarth, PhD, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, λέει ότι ελπίζει ότι αυτά τα ευρήματα αντηχούν με τους ιδιοκτήτες σκύλων και τους λάτρεις των ζώων. «Το περπάτημα των σκύλων μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική μας υγεία και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπεις το σκυλί σου να περνάει όμορφα», λέει.

Η Westgarth επίσης λέει ότι έκανε πολύ αυτο-ανάλυση ως μέρος της έρευνάς της και έμαθε ότι είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σκύλων να είναι επικριτικοί με τον εαυτό τους. «Ρωτήστε τον εαυτό σας: Το σκυλί σας πραγματικά» φαίνεται κουρασμένο «εκείνη την ημέρα ή κάνετε δικαιολογίες για τον εαυτό σας;» λέει.

Οι ρουτίνες μπορούν να κάνουν θαύματα, προσθέτει, επειδή τόσο οι άνθρωποι όσο και οι σκύλοι τις αγαπούν. «Εάν έχει βαρύ πρόγραμμα, ορίστε μια καθημερινή ώρα για το περπάτημα του σκύλου», λέει. «Το σκυλί σας θα σας ευχαριστήσει γι ‘αυτό και ίσως να το απολαύσετε πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε».

The post Ο πραγματικός λόγος που απολαμβάνεις τη βόλτα με τον σκύλο σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα