Είναι η έννοια της επιτυχίας ίδια για όλους;

14:24 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Η επιτυχία είναι μια δύσκολη λέξη. Όλοι έχουν μια άποψη του τι σημαίνει επιτυχία, αλλά τι είναι επιτυχία πραγματικά; Είναι επιτυχία η ικανότητα να κάνεις αυτό που αγαπάς; Είναι επιτυχία να κατέχεις μια σημαντική θέση μέσα σε μια εταιρεία; Επιτυχία σημαίνει ένα σωρό διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Οπότε, μήπως τελικά η επιτυχία είναι μια υποκειμενική έννοια και όλα όσα μέχρι σήμερα θεωρούμε ότ είναι επιτυχία, να μην είναι

στην πραγματικότητα.

Ποια είναι τα συνήθη ψέματα γύρω από την έννοια της επιτυχίας, τα οποία πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις;

Για να μπορέσει κανείς να απαντήσει ποια είναι η αλήθεια πίσω από την έννοια της επιτυχίας, θα πρέπει πρώτα να εξετάσει ποια είναι τα ψέματα, τα οποία όλοι έχουμε στο μυαλό μας, λανθασμενα γύρω από αυτήν την έννοια.

Επιτυχία σημαίνει το ίδιο για όλους

ΟΧΙ

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν επτυχία τα πολλά χρήματα. Άλλοι βλέπουν την επιτυχία σε πόσες ζωές θα επηρεάσουν προς το καλύτερο. Και μερικοί άνθρωποι κρίνουν την επιτυχία από το πόσο καλά θα εκτελέσουν οποιαδήποτε δεδομένη εργασία σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Αυτό που θα συμβεί είνα ότι όλοι θα καταλήξουν σε έναν δικό τους ορισμό της επιτυχίας, καθώς είναι μια υποκειμενική έννοια, πολυ διαφορετική για όλους.

Μπορείς να γίνεις επιτυχημένος μόνος σου

ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

Όπως λέει μια παροιμία: «Ο καθένας δουλεύει για κάποιον άλλον». Ακόμα κι αν είναι ανεξάρτητος, ακόμη και αν εργάζεται σε δική του εταιρεία, ακόμη και αν είναι στην κορυφή κάποια εταιρείας, κατέχοντας αρχηγικό ρόλο, σε κάποιο σημείο θα χρειαστεί και άλλους ανθρώπους. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει στην κορυφή χωρίς την βοήθεια κάποιου άλλου.

Η επιτυχία είναι προορισμός

ΛΑΘΟΣ

Η επιτυχία είναι μια διαδικασία. Δεν είσαι επιτυχημένος μόνο όταν φτάσεις στο τέλος της διαδικασίας. Είσαι επιτυχημένος τη στιγμή που κάνεις ξάτι. Δεν είσαι επιτυχημένος ούτε πριν όυτε μετά, αλλά τη στιγμή που κάνεις κάτι.

Δώσε προσοχή γιατί όσο εύκολο είνα να πετύχεις κάτι, τόσο εύκολο είναι και να χάσεις. Κανείς δεν φτάνει στην επιτυχία και μένει εκεί για πάντα. Θα πρέπει να κερδίσεις τη θέση σου στην επιτυχία και να δίνεις αγώνα κάθε μέρα για να την κατήσεις.

Η επιτυχία βασίζεται στην τύχη

ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ

Το να ορίζεις εσύ την τύχη σου σημαίνει να εργάζεσαι σκληρά κάθε μέρα για να την έχεις με το μέρος σου. Έτσι όταν μια πραγματική ευκαιρία βρεθεί μπροστά σου τότε δεν θα την χάσεις.

Πρέπει να πατήσεις πάνω σε άλλους για να πετύχεις

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ

Αν πιστεύεις ότι ο μόνος τρόπος να γίνεις επιτυχημένος είναι πατώντας πάνω σε άλλους, τότε βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο. Όχι μόνο δεν πρέπει να πατάς πάνω σε άλλους για να πετύχεις, αλλά τους χρειάζεσαι πολύ περισσότερο για να μπορέσεις να φτάσεις τον στόχο σου.

Διαβάστε επίσης:

Είναι αλήθεια! Τα υπάκουα παιδιά οδηγούνται στην επιτυχία

Photo: Getty

The post Είναι η έννοια της επιτυχίας ίδια για όλους; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα