Μηνύματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης από Στουρνάρα- Dombrovskis

14:57 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Τα δικά τους μηνύματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης απέστειλαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Valdis Dombrovskis. Όπως τόνισαν και οι δυο τους θα πρέπει η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει άμεσα, γιατί αλλιώς ίσως να είναι πολύ αργά.

Δηλώσεις Γ. Στουρνάρα:

Το κλείσιμο της αξιολόγησης πρέπει να ολοκληρωθεί τώρα γιατί, όπως είπε «αργότερα οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, προέβη στις εν λόγω δηλώσεις παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την έκθεσή του για την νομισματική πολιτική το 2016.

«Δεν υπάρχει ορθολογική επιλογή μεταξύ ολοκλήρωσης της αξιολόγησης τώρα ή αργότερα. Αργότερα οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες. Αργότερα ίσως θα είναι πολύ αργά. Σε ό,τι ακολουθεί, θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί τώρα» ανάφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε, ότι υπήρξε πρόοδος με θετική επίδραση στην ρευστότητα και σημείωσε ότι στην οικονομία «έχει διαμορφωθεί θετική δυναμική».

«Η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος το 2016 είχε θετική επίδραση στη ρευστότητα και στο κλίμα εμπιστοσύνης,και αντανακλάται στη θετική εξέλιξη του ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο του έτους, τις θετικές δημοσιονομικές εξελίξεις αλλά και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αλλά και επιτακτικό, σε μία περίοδο εξωτερικών κλυδωνισμών και ενδεχόμενων κινδύνων» εξήγησε και πρόσθεσε:

Η θετική δυναμική που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία πρέπει να διασφαλιστεί με την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και να στηριχθεί στην υλοποίηση των στόχων του προγράμματος και στην επιτάχυνση του ρυθμού εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί

Τι είπε ο Valdis Dombrovskis;

Κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άσκησε το πρωί της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ο οποίος δήλωσε, ότι είναι αισιόδοξος, πως β’ αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως.

Μεταξύ των υπολοίπων ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε:

Το πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία του Ταμείου για την Ελλάδα είναι απαισιόδοξα

Ο Valdis Dombrovskis έκανε ειδική μνεία στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 και διαβεβαίωσε, πως είναι «πραγματικά μικρό» το κενό που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές, από τον καθορισμό του δημοσιονομικού στόχου.

Στο κλείσιμο των δηλώσεων του μάλιστα, εστίασε στις επιδόσεις της Ελλάδας και χαιρέτισε την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων, ενώ επανέλαβε ότι η εφαρμογή του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Νέες προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία- Έκτακτη επίσκεψη Moscovici

The post Μηνύματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης από Στουρνάρα- Dombrovskis appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα