Πρόσεχε τις κινήσεις σου, ο υπολογιστής σου ξέρει τι σκέφτεσαι!

12:20 9/7/2017 - Πηγή: iPop

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Έτσι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα της ρομποτικής ανακάλυψαν ένα σύστημα στον υπολογιστή, το οποίο αντιλαμβάνεται τη γλώσσα του σώματος. Το πανεπιστήμιο συνεργάστηκε με το Panoptic Studio για να πραγματοποιήσει την έρευνα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί 500 κάμερες!

Ο Yaser Sheikh μεταφέρει αισιοδοξία για τα μελλοντικά ευρήματα. Η έρευνα αυτή έχει ήδη βοηθήσει στην καλύτερη

αλληλεπίδραση ανάμεσα στα ηλεκτρονικά μηχανήματα και τις κινήσεις των ατόμων. Πλέον οι υπολογιστές έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται, όχι μόνο τις κινήσεις των χεριών, αλλά και τις διάφορες θέσεις τους μέσα στο χώρο.

Η καταγραφή των ανθρώπινων κινήσεων και η σημασία αυτών ανοίγει το δρόμο για τη βελτίωση της λειτουργίας των robots. Πλέον θα μπορούν να κατανοήσουν τις ανθρώπινες προθέσεις αλλά και τα ίδια να κινούνται με μεγαλύτερη φυσικότητα. Η προσφορά της έρευνας επηρεάζει και την λειτουργία των αυτόματων αυτοκινήτων

Ο Sheikh δήλωσε:

Επικοινωνούμε σε μεγάλο βαθμό με τις κινήσεις των σωμάτων μας όπως ακριβώς και με τη φωνή μας. Οι υπολογιστές όμως είναι περισσότερο ή λιγότερο ανίκανα σχετικά με αυτό

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δείχνουν ενδιαφέρον σχετικά μ’ αυτό το πρόγραμμα. Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται τα αποτελέσματά του να διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη ζωή.

The post Πρόσεχε τις κινήσεις σου, ο υπολογιστής σου ξέρει τι σκέφτεσαι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα