Προσαγωγές- συλλήψεις και αντιδράσεις για την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

09:43 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Δεκάδες προσαγωγές αλλά και επτά συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί μετά από την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση και η Κυβέρνηση υπογραμμίζει, πως δεν πρόκειται να φοβηθεί.

Τις 44 έφτασαν οι προσαγωγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα, μετά την επίθεση

με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τους 44 προσαχθέντες, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν μέσα στην ημέρα στον εισαγγελέα, όχι για την επίθεση, αλλά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς φέρονται ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Οι υπόλοιποι 37 αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και, όπως τονίζει ο Π. Ρήγας «Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν –γιατί δεν έχουν σχέση με ιδεολογίες- είναι σχέση με τον υπόκοσμο και τις μεθόδους του».

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 7 συλλήψεις και 37 προσαγωγές, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό οι δράστες φορούσαν αποκριάτικες στολές και μάσκες.

Από τις μολότοφ προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την δολοφονική επίθεση:

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων».

Καταδικάζει την επίθεση και η ΝΔ:

Με δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του κόμματος, Μάξιμου Χαρακόπουλου, η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε «χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» την επίθεση και τόνισε πως τέτοια γεγονότα «διαψεύδουν απόλυτα τον κ. Τσίπρα και τα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την έξαρση της εγκληματικότητας».

Ο κ. Χαρακόπουλος παράλληλα υπογράμμισε, πως ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση «εθελοτυφλούν εσκεμμένα» μπροστά στο «τεράστιο πρόβλημα της ανομίας και της βίας που έχει γίνει καθημερινότητα», ενώ έκανε λόγο για μία κυβέρνηση «ανίκανων και ιδεοληπτικών», η οποία «αρνείται» να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Κυριακής τόνισε σε tweet του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος γράφοντας:

«Δεκάδες προσαγωγές για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Για άλλες επιθέσεις αδράνεια. Η επιλεκτική λειτουργία του “ημέτερου» κράτους».

«Δεκάδες προσαγωγές για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ»
Για άλλες επιθέσεις αδράνεια.
Η επιλεκτική λειτουργεία του «ημέτερου» κράτους.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) February 20, 2017

Καταδικάζει το ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του, καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας, ότι «τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά επιπλέον αξιοποιούνται για την υπονόμευσή τους».

ΠΟΤΑΜΙ:

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟY, Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε:

Στην καταδίκη της βίας δεν χωρούν «αλλά». Οι επιθέσεις με μολότωφ και μάλιστα εναντίον ανυποψίαστων ανθρώπων είναι εγκλήματα

Στην καταδίκη της βίας δεν χωρούν «αλλά». Οι επιθέσεις με μολότωφ και μάλιστα εναντίον ανυποψίαστων ανθρώπων είναι εγκλήματα

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) February 19, 2017

ΑΝΕΛ:

«Καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγώντας, πως «είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια δολοφονική ενέργεια πρέπει να επισύρει την απερίφραστη καταδίκη όλου του πολιτικού κόσμου», όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι «οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν».

«Σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται από τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες» εξήγησε.

The post Προσαγωγές- συλλήψεις και αντιδράσεις για την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα