Προς εξομάλυνση της πολιτική κρίσης στη Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Maduro ζήτησε την επιστροφή των εξουσιών στo κοινοβούλιο

18:37 1/4/2017 - Πηγή: iPop

Η κυβέρνηση του προέδρου Maduro, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, να ακυρώσει τις δύο αποφάσεις του με τις οποίες ακύρωνε την δυνατότητα της Εθνοσυνέλευσης να ασκεί τη νομοθετική εξουσία και στερούσε την ασυλία στους βουλευτές όλων των.

Η απόφαση έρχεται να εξομαλύνει την πολιτική κρίση στην Βενεζουέλα, μετά την παγκόσμια κατακραυγή της προηγούμενης Τετάρτης, απόρροια της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει το ίδιο τη νομοθετική εξουσία και να αφαιρέσει από τα μέλη του Κογκρέσου την ασυλία τους.

Η ενιαία αντιπολίτευση,

που ελέγχει με υπερενισχυμένη πλειοψηφία την Εθνοσυνέλευση, είχε κάνει λόγο για απόφαση «πραξικόπημα» ενώ υπήρχε αποδοκιμασία και από τη διεθνή κοινότητα, με την πιο τρανταχτή να είναι αυτή της κυβέρνησης του Περού που μάλιστα απέσυρε τον πρέσβη της χώρας από την Βενεζουέλα.

Όπως όλα δείχνουν πάμε για αποκλιμάκωση της πολιτικής κρίσης που είχε φέρει αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Αμερικής, μετά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Maduro.

The post Προς εξομάλυνση της πολιτική κρίσης στη Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Maduro ζήτησε την επιστροφή των εξουσιών στo κοινοβούλιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα