Σκάνδαλο VW: Η εταιρία αποζημιώνει μόνο στις ΗΠΑ!

14:52 1/4/2017 - Πηγή: iPop

Τον Σεπτέμβρη του 2015 η Volkswagen, είχε παραδεχτεί ότι χρησιμοποιούσε ειδικό software προκειμένου να παραπλανά τα τεστ εκπομπών των κινητήρων diesel στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα έκτοτε η εταιρία να αποζημιώνει τους κατόχους των αυτοκινήτων. Την πρακτική αυτή όμως εφαρμόζει

μόνο στις ΗΠΑ και όχι στην Ευρώπη, όπου μόνο στην Αγγλία προχωρά σε επιδιόρθωση των της συγκεκριμένης παρτίδας αυτοκινήτων.

Στους 18 μήνες που έχουν περάσει από τότε, έχει επιδιορθώσει περίπου το 50% των αυτοκινήτων της στη Βρετανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά, όπου η VW κατέχει την πρώτη θέση στις πωλήσεις.Η εταιρεία, χωρίς να θέσει προθεσμία, δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα έχει ολοκληρώσει την επιδιόρθωση και των υπολοίπων αυτοκινήτων μέχρι το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες, οι επιδιορθωμένοι κινητήρες καλύπτουν τα όρια εκπομπών ρύπων και θορύβου και δεν υπολείπονται σε ισχύ και ροπή από τους προηγούμενους. Η εκτίμηση αυτή, αποτελεί ένα σημαντικό επιχείρημα έναντι των ισχυρισμών που προέβαλαν διάφορες δικηγορικές εταιρείες προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Πηγή: reuters.com

The post Σκάνδαλο VW: Η εταιρία αποζημιώνει μόνο στις ΗΠΑ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα