Θα εκκενωθεί η Ειδομένη;

09:12 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπεύθυνος του συντονιστικού οργάνου για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, κατά τις οποίες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκκένωση της Ειδομένης.

Ο Δ. Βίτσας τόνισε την ανάγκη για αποσυμπίεση στην Ειδομένη, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρέμβαση προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, όπως έγινε άλλωστε και στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να πάνε στα hot spots που έχουν δημιουργηθεί στην γύρω περιοχή και στην συνέχεια θα προωθούνται προς τα

σύνορα ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα αφήνουν οι αρχές της ΠΓΔΜ να περνούν. Ακόμα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η προώθησή τους να γίνεται ανάλογα με τον χρόνο που βρίσκονται στην χώρα μας.

Φυσικά, συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας, προκειμένου να γίνει πράξη η συγκεκριμένη σκέψη, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι αποφάσεις θα ληφθούν κατά την Σύνοδο Κορυφής.

33.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή την στιγμή εγκλωβισμένοι στην χώρα. Ο κ. Βίτσας τόνισε πως στόχος είναι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας να έχει αποσυμπιεστεί ο Πειραιάς, όπου καθημερινά βρίσκονται 2.000 άτομα. Άλλος στόχος είναι η δημιουργία επιπλέον 16.000 νέων θέσεων την επόμενη εβδομάδα. Ο αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «ευτυχώς οι ροές είναι πολύ μειωμένες και πιστεύουμε θα ανταπεξέλθουμε».

Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος φιλοξενίας;

«Στον Σχιστό που είναι πρότυπο κέντρο υπάρχει και χώροι λατρείας και ειδικά εστιατόρια… με βάση τις σημερινές αποφάσεις θα οργανωθούμε και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας παρουσιαστεί. Δίνουμε καθημερινά στοιχεία για το πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πού φιλοξενούνται».

Τέλος, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στην αποθήκη συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθεια που δημιουργήθηκε στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο στο Π.Φάληρο. Εκεί, πρόσθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός, «θα φτάνουν εκεί κυρίως από εταιρίες και φορείς, αλλά και από ιδιώτες και θα κατανέμονται με σύστημα σε όλες τις δομές της χώρας, σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας όλα όσα χρειάζονται, ενώ θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως».

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Θα εκκενωθεί η Ειδομένη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα