Προ των πυλών ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες- Πόσο θα κοστίζουν;

15:04 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχει η Κυβέρνηση τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί η σχετική διάταξη στη Βουλή.

Όπως αποκάλυψε κυβερνητική πηγή αμέσως μετά την έκτακτη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που διεξήχθη την Τετάρτη, η διάταξη για τις τηλεοπτικές άδειες θα κατατεθεί την Πέμπτη και θα έχει ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή η εν λόγω

διάταξη θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο συμφωνίας και θα επικυρωθεί σε συνεδρίαση της Ολομέλεια το απόγευμα της Πέμπτης.

Κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες και ξεκαθάρισε πως θα είναι τέσσερις. Ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση που δεν συναινεί.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε:

Θα κάνουμε το παν για να οργανωθεί ξανά ο κόσμος της εργασίας, θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και την διαπλοκή και την αναρχία του τηλεοπτικού πεδίου. Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του δημοσιογράφου, Θάνου Πασχάλη, η τιμή εκκίνησης των οικονομικών προσφορών για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας θα ανέρχονται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να γίνει υπό προϋποθέσεις νομιμότητας και διαφάνειας, όπως δηλαδή ορίζει το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Θ. Πασχάλη, ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το αργότερο μέσα στον Μάρτιο και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει υποβάλουν, εκτός από τις κλειστές οικονομικές τους προσφορές και τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους στον διαγωνισμό. Η διαδικασία του διαγωνισμού εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

photo:Lefteris Partsalis / SOOC

The post Προ των πυλών ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες- Πόσο θα κοστίζουν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα