Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Β.Κορέα

13:31 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, εκτέλεσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ρι Γιόνγκ Γκιλ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες διαφθοράς.

Την εκτέλεση του στρατηγού Ρι Γιόνγκ Γκιλ, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, χωρίς ακόμα να έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τη μεριά της Πιονγκγιάνγκ.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως εάν η συγκεκριμένη

πληροφορία ευσταθεί, πρόκειται για μια ακόμα εκτέλεση η οποία πλήττει τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια της ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Βόρειο Κορέα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, κυβερνητική πηγή της Β.Κορέας, δηλώνει πως ο Ρι Γιόνγκ Γκιλ, πράγματι εκτελέστηκε αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διαφθορά και συνωμοτική δράση.

North Korea executes army chief of staff: South Korean media https://t.co/5F3cFqQXku

Reuters World (@ReutersWorld) February 10, 2016

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν, χρησιμοποιεί τέτοιες ακραίες μεθόδους, «επίλυσης» προβλημάτων στην ηγεσία της χώρας, καθώς πριν από λίγους μήνες εκτελέσθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας Τσοε Γιονγκ-Γκον, επειδή εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν, όπως είχε μεταδώσει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Σημειώνεται τέλος, πως η πληροφορία για την εκτέλεση του στρατηγού Ρι Γιόνγκ Γκιλ, έρχεται λίγο μετά από το κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά από την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεα Κορέα, αλλά και την πυρηνική δοκιμή της 6ης Ιανουαρίου του 2016.

The post Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Β.Κορέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα