Πρίγκιπας Harry: Η αποκάλυψη για την ψυχική του υγεία και η υπενθύμιση που σε ενδιαφέρει κι εσένα!

19:57 20/10/2022 - Πηγή: iPop

Γνωρίζουμε πως η φροντίδα της ψυχικής υγείας έχει μεγάλη σημασία για την συνολική υγεία μας. Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρίγκιπας Ηarry, ο οποίος μίλησε για την ψυχική υγεία και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η λήψη βοήθειας όταν χρειάζεται, σε δημόσια ομιλία του.

Ειδικότερα, ο δούκας του Σάσσεξ, στα πλαίσια εκδήλωσης των Master of scale summit, στο Σαν Φρανσίσκο, αναφέρθηκε στη δική του προσωπική εμπειρία από την ψυχολογική βοήθεια και θέλησε να περάσει το μήνυμα πως ο στιγματισμός

για τα προβλήματα ψυχική υγείας καλό είναι να λάβει τέλος.

Όταν ο Πρίγκιπας Harry μίλησε για την ψυχική υγεία δημόσια

Συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Harry μοιράστηκε δημόσια πως έχει ο ίδιος θεραπευτή, και μάλιστα για να τονίσει τη σημασία του είπε με χιούμορ «Έχω σύμβουλο. Μακάρι να είχα δύο!». Αυτή του η δήλωση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται, καθώς ένα άτομο που μεγάλωσε στη βασιλική οικογένεια, έχοντας τα πάντα, παραδέχεται πως έχει ανάγκη από ψυχολογική βοήθεια. Με αυτό τον τρόπο παρακινεί και ενθαρρύνει ανθρώπους να μεριμνήσουν για την ψυχική τους υγεία χωρίς φόβο. Να γίνει η αρχή και να σπάσει το ταμπού γύρω από την ψυχολογική υποστήριξη.

Πώς ξεκίνησε το δικό του ταξίδι στην ψυχοθεραπεία; View this post on Instagram

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το αντισυμβατικό πρώην μέλος την βασιλικής οικογένειας, μιλά δημόσια για την ψυχολογία και τη συνεισφορά της ψυχολογικής υποστήριξης. Τον περασμένο Μάιο, αναφέρθηκε στο πως η σύζυγός του, Meghan Markle, τον ενθάρρυνε να ξεκινήσει θεραπεία. Τότε, σε μία σειρά ντοκιμαντέρ με την Oprah Winfrey με τίτλο The Me You Can’t See, αποκάλυψε πως στην οικογένειά του δεν υπήρχε σαν συζήτηση η ιδέα της ψυχολογικής βοήθειας, αλλά άτομα του στενού του κύκλου, του επεσήμαναν ότι έχουν παρατηρήσει αλλαγές στην συμπεριφορά και τους τρόπους του και ίσως θα έπρεπε να τις κοιτάξει ή να ζητήσει βοήθεια. Εκείνος στην αρχή ήταν διστακτικός και δεν θεωρούσε ότι τη χρειάζεται, όπως παραδέχτηκε.

Ανέφερε δε πως η διετία 28- 30 ήταν ένας εφιάλτης εξαιτίας του άγχους και της εξουθένωσης από τα βασιλικά καθήκοντα. Τότε περίπου γνώρισε τη σύζυγό του και άρχισε η σχέση τους. Αυτός ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας για να ξεκινήσει το προσωπικό του ταξίδι στην ψυχοθεραπεία. Καθώς η Meghan ήταν η γυναίκα με την οποία φανταζόταν όλη του τη ζωή, συνειδητοποίησε πως, αν δεν βελτιώσει κάποια θέματα του εαυτού του, ίσως και να τη χάσει. Έτσι, ξεκίνησε την διαδρομή που τον βοήθησε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του αλλά και να αισθάνεται καλύτερα.

Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο πως ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, έχουν κάνει σημαντική εκστρατεία ενημέρωσης και ενθάρρυνσης φροντίδας της ψυχικής υγείας από τη στιγμή που αποχώρησαν από τη βασιλική οικογένεια, θέλοντας να ενθαρρύνουν τον κόσμο.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως, όπως και η σωματική μας υγεία ,έτσι και η ψυχική χρειάζεται τη φροντίδα μας και είναι καιρός να σταματήσουμε όλες τις προκαταλήψεις γύρω από αυτό θέμα. Δεν υπάρχει πιο φυσιολογικό πράγμα από το όταν χρειαζόμαστε βοήθεια να τη ζητάμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρίγκιπας Harry: Η αποκάλυψη για την ψυχική του υγεία και η υπενθύμιση που σε ενδιαφέρει κι εσένα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα