Ιράν: 16χρονη μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τις αρχές

16:27 20/10/2022 - Πηγή: iPop

Εδώ και ένα μήνα το Ιράν φλέγεται. Η κατάσταση στην η χώρα της Ανατολής δεν φαίνεται να εκτονώνεται σύντομα. Μετά από τον θάνατο της Mahsa Amani, μια ακόμα δολοφονία έρχεται στο φως και συγκλονίζει. Μια μαθήτρια από το Ιράν βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των αρχών.

Πρόκειται για την Asra Panahi μια 16 χρονη κοπέλα από την πόλη Ardabil στο βορειοδυτικό Ιράν. Ευρύτερες και σφοδρότερες διαδηλώσεις

ξέσπασαν στην πόλη μετά από αναφορές ότι η έφηβη από την εθνική μειονότητα των Αζέρων πέθανε την Παρασκευή, αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Άλλη μια μαθήτρια στο Ιράν δολοφονείται

I received this photo from Tabriz-Iran. Students protesting the tragic death of schoolgirls during the protest over the murder of #MahsaAmini.
They say: “we remove our hijab & will remove our oppressive regime too. We don’t have any fear, but regime is scared of our unity.” pic.twitter.com/eZ70rgRYAp

— Masih Alinejad (@AlinejadMasih) October 19, 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Panahi πέθανε όταν αξιωματούχοι ασφαλείας εισέβαλαν στο γυμνάσιο θηλέων Shahed στο Ardabil στις 13 Οκτωβρίου και διέταξαν μια ομάδα κοριτσιών να τραγουδήσουν ένα τραγούδι που επαινούσε την Ισλαμική Δημοκρατία.

Όταν κάποιοι μαθητές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, ξυλοκοπήθηκαν άγρια, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους ήταν και η Arsa Panihi. Την προηγούμενη Παρασκευή, φέρεται να πέθανε στο νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων που υπέστη στο σχολείο.

Παρά τις εκτεταμένες διακοπές του διαδικτύου στο Ιράν, η είδηση ​​διαδόθηκε γρήγορα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και σύντομα έγινε viral. Οι επίσημες αρχές αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξή τους με το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι πέθανε επειδή έπασχε από χρόνια καρδιακά νοσήματα.

Ιράν: Η φωτιά στις φυλακές αφήνει νεκρούς όσο οι διαδηλώσεις συνεχίζονται

Η κρατική τηλεόραση της χώρας αναφερόμενη στο γεγονός επικαλέστηκε τον θείο της μαθήτριας, ο οποίος ανέφερε ότι όντως το κορίτσι πέθανε από καρδιακά αίτια. Λίγο αργότερα όμως εμφανίστηκε ένα στιγμιότυπο στο διαδίκτυο που έδειχνε ότι η Pahini ήταν αθλήτρια της κολύμβησης. Μάλιστα, σε ηλικία 12 ετών ήρθε τρίτη σε περιφερειακό κολυμβητικό αγώνα στην επαρχία της.

Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες αυτές έχουν διαγραφεί πλέον από την ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτοκτόνησε», είπε ο δήμαρχος του Ardabil αργότερα, σύμφωνα με το Entekhab. «Είχε πάρει χάπια γιατί είχε οικογενειακά προβλήματα».

Οι αρχές πιέζουν τις οικογένειες των θυμάτων να καταθέσουν ψέματα

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της εθνικής ποδοσφαίρου Ali Daei επέκρινε τις ιρανικές αρχές στο Instagram, λέγοντας: «Δεν λέτε την αλήθεια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές προσπαθούν να αρνηθούν την ευθύνη για το θάνατο μαθητών τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. «Έχουμε πληροφορίες που δείχνουν ότι τουλάχιστον τρεις ακόμη μαθήτριες σκοτώθηκαν από βίαια χτυπήματα στο κεφάλι τους», δήλωσε η Raha Bahreini, ειδικός για το Ιράν στη Διεθνή Αμνηστία.

Σύμφωνα με στοιχεία, τουλάχιστον 23 ανήλικοι σκοτώθηκαν από την παράνομη χρήση βίας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, μεταξύ 20 και 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι οικογένειες των ανηλίκων έχουν πιεστεί να πουν ότι τα παιδιά τους πέθαναν από ασθένεια ή αυτοκτονία.

Αυτό, το επιβεβαίωσε η μητέρα της 17χρονης Nika Shahkarami. Σύμφωνα με την ιρανική κυβέρνηση, η Shahkarami βρέθηκε νεκρή στις 21 Σεπτεμβρίου αφού έπεσε από την ταράτσα ενός κτιρίου. Η οικογένειά της αναγκάστηκε να το επιβεβαιώσει στην κρατική τηλεόραση. Αλλά η μητέρα του θύματος, σε ένα βίντεο που έστειλε σε περσικά μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό, απέρριψε την επίσημη εξήγηση και είπε ότι η κόρη της σκοτώθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας σε μια διαδήλωση. «Οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να αθωωθούν», είπε η μητέρα στο βίντεο.

Η κατάσταση στο Ιράν έχει εκτροχιαστεί. Οι αρχές δεν υπολογίζουν πλέον τίποτα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ξεσηκώνεται περισσότερο. Άραγε πότε θα δικαιωθούν τα θύματα του Ιρανικού καθεστώτος;

Ιράν: Ο αγώνας για την ανατροπή του καθεστώτος μεταφέρεται από τους δρόμους στις σχολικές τάξεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ιράν: 16χρονη μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τις αρχές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα