Πού αποδίδει την κατάστασή της μια φτωχή μητέρα;

12:31 23/10/2014 - Πηγή: iPop

Μια φτωχή μητέρα συχνά αναρωτιέται «Γιατί σε έμενα;». Σε αυτό το ερώτημα προσπάθησαν να απαντήσουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το Kent State University και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του το Βορειοανατολικόού Οχάιο. Η έρευνα περιελάμβανε μια σειρά ερωτήσεων κλειστού τύπου που τέθηκαν σε ένα δείγμα 66 μητέρων με χαμηλό εισόδημα.

Ανακάλυψαν ότι όσες μητέρας έχουν χαμηλό εισόδημα απέδωσαν την οικονομική τους κατάσταση σε δύο βασικούς λόγους: στο ότι έκαναν παιδιά νωρίς και ότι έχουν μια ταραγμένη ερωτική σχέση.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αντίληψη μιας γυναίκας γύρω από τους παράγοντες που την οδήγησαν στη φτώχεια μπορεί να επηρεάσει την ψυχική της υγεία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που αποδίδουν τη φτώχεια τους στα παιδιά τους είχαν την τάση να υποφέρουν περισσότερο από κατάθλιψη, ίσως επειδή ένιωθαν κάποιο συναίσθημα ενοχής ή ανικανότητας

Οι γυναίκες που απέδιδαν τη φτώχεια τους σε προβλήματα στις σχέσεις σχέσεις τους, είχαν περισσότερο άγχος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το άγχος μπορεί να πηγάζει από το αίσθημα φόβου ή την έλλειψη ελέγχου. Κοινά προβλήματα αποτελούν η ενδοοικογενειακή βία, οι κακές συνήθειες των συντρόφων τους στη διαχείριση των δαπανών ή αδυναμία να λάβουν επίδομα για το μεγάλωμα του παιδιού.

Οι γυναίκες που τα έβαζαν με την κυβέρνηση για την κατάσταση τους ή ανέφεραν ρατσιστική αντιμετώπιση ένιωθαν μεγαλύτερη κατάθλιψη και άγχος. Ελάχιστες απέδωσαν τη φτώχεια τους στη μοίρα.

Οι περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονταν την τρέχουσα κοινωνική τάξη τους, ως σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι ήταν όταν οι ίδιες ήταν παιδιά.

The post Πού αποδίδει την κατάστασή της μια φτωχή μητέρα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα