Ο κούνελος μου είναι έτοιμος να γίνει πατέρας!

11:31 23/10/2014 - Πηγή: iPop

«Τον τελευταίο καιρό ο κούνελος μου δεν είναι καλά. Είναι κάπως επιθετικός και όταν το βγάζω από το κλουβί ενώ παλιότερα δεν λέρωνε τώρα μαρκάρει παντού. Μήπως θέλει να μου πει κάτι;» Πολύ σωστά ο κούνελος σου είναι έτοιμος να γίνει πατέρας. Τα κουνέλια 2 με 3 φορές το χρόνο αναπαράγονται. Στη φύση ή σε μια φάρμα δεν μπορούμε να τα παρατηρήσουμε αλλά όταν μένουμε με ένα κουνέλι, εκείνο μας δίνει τα σήματα.

Αν το αποφασίσαμε να το «παντρέψουμε» πρέπει να αναζητήσουμε και την κατάλληλη νύφη. Προτιμότερο θα ήταν μια πιο μεγάλη σε ηλικία κουνελίνα ( γενικά τα θηλυκά είναι πιο μεγαλόσωμα) και

καλό θα ήταν να ήταν πεπειραμένη.

Αφού βρούμε την κατάλληλη ξεκινάει η διαδικασία γνωριμίας. Τα θηλυκά κουνέλια δεν ευχαριστιούνται την διαδικασία αναπαραγωγής οπότε όταν πλησιάσει ο κούνελος μπορεί να έχουμε σύγκρουση. Μην φρικάρεις αν δεις τούφες πέρα δώθε όμως αν γίνει πιο έντομο πρέπει να επέμβεις. Κάλο θα ήταν λοιπόν αρχικά μην τα βάλεις το ίδιο κλουβί για την πρώτη γνωριμία. Αν έχεις μπαλκόνι ή κάποιο προστατευμένο χώρο να τα αφήσεις εκεί.

Η διαδικασία ζευγαρώματος δεν είναι απλή και θέλει αρκετό χρόνο. Μπορεί να περάσει και εβδομάδα μέχρι να ενδώσει η κουνελίνα. Αν γίνει μια φορά τότε μπορείς να τα βάλεις και στο ίδιο κλουβί.

SOS!

Αν τελικά έχεις γεννητούρια πρέπει να απομακρύνεις τον ευτυχή πατέρα γιατί τα αρσενικά κουνέλια έχουν την τάση να πνίγουν τα μικρά κουνελάκια.

The post Ο κούνελος μου είναι έτοιμος να γίνει πατέρας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα