Πότε αποδίδουν καλύτερα οι ηλικιωμένοι: το πρωί ή το μεσημέρι;

06:01 16/9/2014 - Πηγή: iPop

Στη μελέτη συμμετείχαν 18 ενήλικες 60 έως 87 ετών οι οποίοι έκαναν κάποια γνωστικά τεστ το πρωί, ώρες 8:30-10:30 και 16, της ίδιας ηλικίας, που έκαναν τα γνωστικά τεστ το απόγευμα, 1:00-5:00.

Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, όπως φαίνεται από την έρευνα, είναι σε καλύτερη θέση να αγνοήσουν τους περισπασμούς και να κάνουν απαιτητικές γνωστικές εργασίες το πρωί. Το πρωί στους ηλικιωμένους ενεργοποιούνται οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που χρησιμοποιούνται για να εστιάσουν

την προσοχή τους ενήλικες 19 – 30 ετών, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Ουσιαστικά, το μυαλό των ηλικιωμένων ανθρώπων το πρωί λειτουργεί παρόμοια με των νεότερων.

Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και από το Πανεπιστήμιο του Rotman Research Institute στο Τορόντο και η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychology and Aging.

Προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι αποδίδουν καλύτερα οι ηλικιωμένοι το πρωί, αλλά σε ατομικό επίπεδο. Η επιρροή του κιρκαδικού ρυθμού και του χρόνου των τεστ ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη με εργαλεία νευρο-απεικόνισης, λένε οι ερευνητές.

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας θα πρέπει να προγραμματίζουν διανοητικά δύσκολα καθήκοντα το πρωί, καθώς είναι πιθανό να είναι περισσότερο σε εγρήγορση, δήλωσε ο Δρ Anderson. Επιπλέον, είπε, θεραπείες που απαιτούν συγκέντρωση θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικές το πρωί για τους ηλικιωμένους.

The post Πότε αποδίδουν καλύτερα οι ηλικιωμένοι: το πρωί ή το μεσημέρι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα