Πώς ο σερβιτόρος μπορεί να καταστρέψει την δίαιτά σου

17:18 2/1/2016 - Πηγή: iPop

Αν νομίζεις ότι η δίαιτά σου εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Το να τρως έξω είναι έτσι κι αλλιώς αγχωτικό, όταν ακολουθείς μια διατροφή. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όμως, όταν ο σερβιτόρος που σε εξυπηρετεί έχει μερικά…κιλάκια παραπάνω!

Αυτό διαπίστωσε μια νέα έρευνα, η οποία προτείνει πως εάν ο σερβιτόρος είναι υπέρβαρος, τότε έχεις τέσσερις φορές παραπάνω πιθανότητες να παραγγείλεις επιδόρπιο και 20% περισσότερο αλκοόλ.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης

και το Πανεπιστήμιο της Ιένας στη Γερμανία παρατηρούν πως: «Οι πελάτες παραγγέλνουν σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα τροφής όταν εξυπηρετούνται από προσωπικό που έχει υψηλό δείκτη μάζας σώματος, σε σύγκριση με εκείνους που παραγγέλνουν σε σερβιτόρους με χαμηλό δείκτη μάζας».

Πώς λειτουργεί αυτό;

Η έρευνα προτείνει πως ένα υπέρβαρο άτομο καθορίζει ένα κοινωνικό πρότυπο, έτσι γίνεται πιο εύκολο να παραγγείλεις περισσότερο φαγητό όταν έχεις μπροστά σου ένα υπέρβαρο άτομο.

Εκτός από τους παχύσαρκους σερβιτόρους όμως, η δυνατή μουσική και τα δυνατά φώτα θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τους πελάτες να φάνε περισσότερο, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες.

Photo: Andrew Burton / Reuters

The post Πώς ο σερβιτόρος μπορεί να καταστρέψει την δίαιτά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα