Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού- Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις

14:05 2/1/2016 - Πηγή: iPop

Νέο, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε το Σάββατο από την ΕΜΥ και σημειώνει πως η Βόρεια Ελλάδα θα ντυθεί στα λευκά την ώρα που οι υπόλοιπες περιοχές της θα υποφέρουν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όπως επισημαίνει το δελτίο τα άσχημα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνιση τους το βράδυ

του Σαββάτου και θα κορυφωθούν την Κυριακή.

Που θα χιονίσει την Κυριακή;

σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας (πάνω από 500 με 700 μέτρα).στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανώς στην αρχή της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μέτρα).

Παράλληλα έντονες βροχές περιμένουμε στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Ενώ δεν θα αργήσει η επέκταση τους και προς την Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, αλλά και την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τι συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;

Απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημείωση!

Οι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο να φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

photos:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού- Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα