Πως να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο!

08:31 30/10/2014 - Πηγή: iPop

Μένεις σε ένα σπίτι αρκετά μικρό…όσο και αν προσπαθείς να είναι όλα σε τάξη και πάλι σου φαίνεται μικρό. Σίγουρα δεν μπορείς να μεγαλώσεις το χώρο αλλά θες να δώσεις την ψευδαίσθηση στον εαυτό σου ότι είναι μεγαλύτερο. Τα πιο βασικά βήματα, για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο, είναι να δώσεις περισσότερο φως στο χώρο και αποφύγεις να υπάρχουν σκοτεινά μέρη και σκιές.

Πως θα το καταφέρεις αυτό:Δώσε χρόνο στο πάτωμα. Όσο πιο φωτεινό είναι το πάτωμα τόσο πιο φωτεινός
θα φαίνεται ο χώρος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαλιά με φωτεινά χρώματα.Βάλε καθρέπτες. Είναι γνωστό ότι ότι οι καθρέπτες δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Είναι μια εύκολη και σχετικά οικονομική λύση που μπορείς να προσθέσεις σε σκοτεινά σημεία. Έτσι, μπορείς να κάνεις και το χώρο πιο ρομαντικό. Σκέψου τι ωραίος που θα φαίνεται ο χώρος με τους καθρέφτες και με αναμμένα κεριά;Βγάλε τις πόρτες από τα δωμάτια. Οι πόρτες «τρώνε» χώρο και μικραίνουν τα δωμάτια. Με το να βγάλεις τις πόρτες κάνεις το σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο (προφανώς στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο θα κρατήσεις τις πόρτες!).Μην γεμίσεις το χώρο με πολλά πράγματα. Όσο πιο πολλά πράγματα βάζεις σε ένα σπίτι τόσο μικρότερο φαίνεται. Άσε που έχεις το αίσθηση ότι θα πέσουν όλα πάνω σου και θα πλακώσουν. Πρέπει τουλάχιστον το 10% του χώρου σε κάθε δωμάτιο να είναι ελεύθερο. Μην ξεχνάς το minimal είναι της μόδας.Συνδυασμός μεγάλων και μικρών αντικειμένων. Μην σκέφτεσαι ότι τα μεγάλα αντικείμενα θα σου μικρύνουν το χώρο και διακοσμήσεις το χώρο μόνο με μικρά αντικείμενα. Αν το κάνεις αυτό τότε θα νιώθεις ότι είσαι ο Γκούλιβερ και όλα γύρω είναι μικρά ενώ εσύ τεράστιος. Οι αντιθέσεις βοηθούν πολύ. Βάλε έναν μεγάλο πίνακα που να πιάνει το μεγαλύτερο μέρος του τοίχου ή αν χρησιμοποιήσεις καθρέφτη πάρε έναν μεγάλο καλύτερα.

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε και ηρεμούμε οπότε πρέπει να νιώθουμε απόλυτα άνετα. Είναι καλό όποτε νιώθουμε δημιουργικοί να ασχολούμαστε με το πως να κάνουμε το σπίτι μας πιο ωραίο.

The post Πως να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα