Πως μοιάζουν τα σήματα του Wi-Fi;

08:31 29/7/2014 - Πηγή: iPop

Το γεγονός ότι γινόμαστε όλο κι πιο εξαρτημένοι από κάτι που δεν μπορούμε να δούμε, wifi, ενέπνευσε τον Luis Hernan να φτιάξει μία σειρά φωτογραφιών τι οποίες λύνει την αιώνια απορία. Πως μοιάζουν τα σήματα του Wi-Fi;

Το Digital Etheral είναι ένα multi-media project στο οποίο ο designer Luis Hernan εξερεύνησε τις ανθρώπινες αντιδράσεις με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα όπως το WiFi, και προσπάθησε να δημιουργήσει μία ορατή παρουσίαση

της ασύρματης τεχνολογίας που μας περιτριγυρίζουν καθημερινά!

Σαν κομμάτι του project, ο καλλιτέχνης δημιούργησε την εφαρμογή The Kirlian Device mobile, η οποία δίνει τη δυνατότητα να «μεταφραστούν» τα WiFi σήματα στα 5 χρώματα ενός θερμικού χάρτη με το κόκκινο να δείχνει τα πιο ισχυρά σήματα ενώ το μπλε να δείχνει τα λιγότερα δυνατά σήματα!

Χρησιμοποιώντας αυτή την εφαρμογή, ο καλλιτέχνης δημιούργησε μία σειρά από performance art, με τίτλο Spirit Photographs. Για να καταφέρει να φωτογραφήσει τα σήματα, ο Hernan ζήτησε από διάφορους ανθρώπους να κουνάνε τα κινητά τους τηλέφωνα στον αέρα ώστε να φαίνονται τα έντονα χρώματα στην επιφάνεια του κινητού.

Το τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών παρουσιάζουν ουράνια τόξα που περικυκλώνουν φιγούρες «φαντασμάτων».
«The fact we are becoming increasingly reliant on something that we can’t see intrigues me. I wanted to find a way to show the wireless which is around us and also to show how it changes,» explains Hernan.

Photos: digitalethereal.com

The post Πως μοιάζουν τα σήματα του Wi-Fi; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα