Πώς είναι τα 40+ μέσα από τα μάτια της Kate Winslet; Το αισιόδοξο μήνυμα που χρειαζόμαστε

19:26 24/12/2021 - Πηγή: iPop

Διαβάζω την συνέντευξη της Kate Winslet που παραχώρησε στον Guardian και ενώ μίλησε για πολλά θέματα θα ήθελα να σταθώ σε όλες αυτές τις σκέψεις που μου γεννιούνται σχετικά με την ηλικία και τους ηθοποιούς.

Η συνέντευξη της Kate Winslet για την ηλικία

Οι μεσήλικες γυναίκες έχουν υποτιμηθεί, δεν τις σέβονται και περιφρονούνται εδώ και καιρό στην κινηματογραφική και τηλεοπτική κοινότητα και τώρα αυτό αλλάζει.Κοιτάξτε τις ηθοποιούς που κέρδισαν στα Emmy. Κανείς μας δεν ήταν στα 20 του

και αυτό είναι υπέροχο! Νιώθω πολύ πιο κουλ ως σαραντάρα ηθοποιός από ό,τι φανταζόμουν ποτέ ότι θα είμαι

Kate WinsletΟ χώρος του θεάματος και η ηλικία

Εκτός από την Kate Winslet, έχουν μιλήσει και άλλες γυναίκες σε συνεντεύξεις τους για το πώς βλέπουν την εικόνα τους τώρα που μεγαλώνουν αλλά και σε σχέση με τους ρόλους που καλούνται να υποδυθούν. Θυμάμαι πρόσφατα την Sarah Jessica Parker, την Andie MacDowell να προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί επιλέγουν να παραμείνουν φυσικές στο πέρασμα του χρόνου.

Το γεγονός ότι οι γυναίκες ηθοποιοί εργάζονται στο χώρο του θεάματος γιατί πρέπει να τις καθιστά δέσμιες της εικόνας τους και μάλιστα της εικόνας που μπορεί να είχαν είκοσι ή τριάντα χρόνια πριν. Πώς είναι δυνατόν να διατηρηθεί η εξωτερική εμφάνισή μας αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια;

Emmy Awards 2021: Το Netflix βρέθηκε στην κορυφή! Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς και η σειρά που σάρωσε τα φετινά βραβεία

Γιατί μπερδεύουμε τους χαρακτήρες με τον άνθρωπο

Το έχω πάθει και εγώ νεότερη. Εντυπωσιαζόμουν από τον άνθρωπο που έπαιζε το ρόλο και πίστευα ότι αυτός ο άνθρωπος υπάρχει, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα κατασκεύασμα που έχει δημιουργηθεί στο μυαλό ενός ευφάνταστου σεναριογράφου και σκηνοθέτη και έχει αποδοθεί από έναν ταλαντούχο ηθοποιό.

Τι συμβαίνει με τους ρόλους, όταν οι ηθοποιοί μεγαλώνουν; Τότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν κάποιον ρόλο που θα ταιριάζει περισσότερο με το τωρινό προφίλ τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της στην συνέντευξη της Kate Winslet «Ένιωσε μια βαθύτερη σύνδεση με τον χαρακτήρα από ό,τι είχα κάνει σε προηγούμενες δουλειές» αν και ο ρόλος ήταν πολύ διαφορετικός από την ίδια.

Τα 40

Μέση ηλικία τα 40+ λοιπόν. Αν δεν ήμουν ήδη μια ανάσα πριν από αυτά δε θα μπορούσα να καταλάβω για τι πράγμα μιλάει η Kate Winslet, γιατί πρέπει να μπεις στα παπούτσια του άλλου για να δεις τι εννοεί ο άνθρωπος αυτός. Όταν ήμουν και εγώ 25-30 έλεγα ότι στα 40 είσαι μεγάλος και ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου μέχρι να φτάσω εκεί. Δεν ήταν τόσο μακρύς ο δρόμος βέβαια και με ένα ανοιγόκλεισμα του ματιού είσαι μια ανάσα πριν το φύσημα του τεσσαρακοστού κεριού στην τούρτα.

Σου φέρνω όμως και καλά νέα! Τα 40 έρχονται φορτωμένα με εμπειρίες πολύτιμες για το αύριο. Οι εμπειρίες και όλα όσα έχουμε ζήσει ως εδώ είναι πολύτιμα εφόδια για το επόμενο βήμα. Έχουμε κάνει λάθη τόσα στο παρελθόν, έχουμε στεναχωρηθεί, έχουμε κλάψει, έχουμε πονέσει , έχουμε διαθέσει τον πολύτιμο χρόνο μας, έχουμε πέσει και έχουμε ξανασηκωθεί και όλα αυτά μας κάνουν καθημερινά καλύτερους!

Τα fortysomething όπως είπε και η Kate Winslet είναι όντως πιο cool από ότι μπορείς να φανταστείς. Γι’αυτό μη τα φοβάσαι. Μην γίνεσαι δέσμιος πεποιθήσεων που έχουν να κάνουν με στερεότυπα βαθιά ριζωμένα. Αν με ρωτάς στα 40 αρχίζει το party, γιατί έχεις πια αποδεσμευτεί από πολλά πράγματα που σε βασανίζουν νεότερο. Ο καθένας το βιώνει διαφορετικά σαφώς και όλα έρχονται με τη σειρά τους. Όπως και η ωριμότητα που έρχεται όταν έρθει η ώρα της να έρθει.

Διάσημοι που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι είναι κολλητοί! | Photos

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς είναι τα 40+ μέσα από τα μάτια της Kate Winslet; Το αισιόδοξο μήνυμα που χρειαζόμαστε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα