20 χρόνια ArGOODaki – Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Αντώνης Τσαπατάκης στέλνουν μέσα από το iPop ένα μήνυμα αγάπης

15:22 24/12/2021 - Πηγή: iPop

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο του άλματος εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου και ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους με το ArGOODaki των Goody’s Burger House, γιορτάζουν τα 20 χρόνια του και βρίσκονται δίπλα σε κάθε παιδί με κινητικές και νοητικές δυσκολίες που ασχολείται ή έχει ως όνειρο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Δύο αθλητές και άνθρωποι πρότυπα που μας δίνουν δύναμη να μην το βάζουμε κάτω,

δίνουν μία υπέροχη συνέντευξη στο iPop.gr που μπορεί μόνο να σε εμπνεύσει και να σου δώσει ώθηση να συνεχίσεις να παλεύεις για τα όνειρά σου.

Σε μια εποχή που όλοι περνάμε δύσκολα και ζούμε την εσωστρέφεια και την απομόνωση σε έντονο βαθμό, το ArGOODaki μαζί με τον Μίλτο Τεντόγλου και τον Αντώνη Τσαπατάκη, έρχονται για να μοιράσουν αγάπη και χαμόγελα, δίνοντας έναν επιπλέον εορταστικό τόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων. Έχουν στόχο να μας κινητοποιήσουν όλους να επιτύχουμε έναν πολύ σημαντικό σκοπό, να πάρουμε την σκυτάλη στα χέρια μας και να βοηθήσουμε να φτάσει η αγάπη παντού!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μίλτος D. Τεντόγλου (@miltos_d.tentoglou)

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Αντώνης Τσαπατάκης στο iPop

1. Είσαι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο παιδί στην προσπάθειά του να ασχοληθεί με τον αθλητισμό… Πόσο σημαντικό είναι να γίνονται, λοιπόν, δράσεις, σαν αυτή που έχει αναλάβει φέτος το ArGOODaki, που εξασφαλίζουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα;

Α.Τ: Απαραίτητο θα έλεγα ότι είναι. Όχι απλά σημαντικό. Με την καταγωγική μου ιδιότητα, αυτή του αθλητή, ξέρω πολύ καλά τις ανάγκες του τομέα αυτού και ποσό αναγκαία είναι κάθε βοήθεια.

Μ.Τ: Μόνο αν ζήσει κάποιος την κατάσταση από κοντά, μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχουν οι σύλλογοι στην Ελλάδα. Πόσο δε περισσότερο όταν μιλάμε για παιδιά και μάλιστα για Συλλόγους που αφορούν αθλητές με ειδικές ικανότητες. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που γίνεται με την καμπάνια για τα 20 χρόνια ArGOODaki από τα Goody’s Burger House και είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλές οικογένειες και μάλιστα δοκιμασμένες θα βοηθηθούν μέσω αυτής της πρωτοβουλίας.

2. Ποιες είναι οι σκέψεις που σου δημιουργούνται με τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ArGOODaki και ποια είναι τα συναισθήματα που σου γεννιούνται όταν ξέρεις ότι με τη συμβολή σου θα παρακινήσεις άτομα να σταθούν στο πλευρό παιδιών και νέων, ώστε να τους βοηθήσουν να κυνηγήσουν το όνειρο τους;

Α.Τ: Είναι αυτές οι σκέψεις που στο τέλος της μέρας, κάνοντας την ανασκόπηση στο κομμάτι της προσφοράς μου στον συνάνθρωπο, με κάνουν περήφανο και γεμάτο σιγουριά για το αύριο όλων μας!

Μ.Τ: Οι σκέψεις είναι μόνο θετικές και τα συναισθήματα αφορούν την δική μου έστω μικρή ή μεγαλύτερη επιρροή που μπορεί να υπάρχει στον κόσμο ώστε μέσω από την καμπάνια αυτή να μαζευτεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για αυτά τα παιδιά που είναι πραγματικοί καθημερινοί ήρωες. Ευθύνη, συνεισφορά στην κοινωνία και χαρά είναι τα πρώτα συναισθήματα που αυθόρμητα σκέφτομαι.

3. Αν είχες στη διάθεσή σου όλα τα μέσα αυτού του κόσμου, ποια θα ήταν η προτεραιότητα που θα έθετες όσον αφορά τη βοήθεια και στήριξη παιδιών και νέων με κινητικές και νοητικές δυσκολίες που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Α.Τ: Η προτεραιότητα που θα έθετα πρώτα από όλα θα ήταν στην παιδεία των υπολοίπων. Αυτή οι α-παιδεία είναι που δημιουργεί τα κινητικά και νοητικά προβλήματα και όχι κάποια βλάβη ή δυσλειτουργία του σώματος.

Μ.Τ: Προφανώς αν είχα αυτή την δυνατότητα, η πρώτη μου έννοια θα ήταν οι δομές και ο κατάλληλος εξοπλισμός για όλα τα αθλητικά κέντρα που αφορούν αυτά τα παιδιά. Χρειάζεται κατάλληλη υποδομή και σίγουρα εκπαιδευμένο έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να στελεχώσει αυτά τα αθλητικά κέντρα. Τέλος, θα δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε τα παιδιά αυτά να ταξιδέψουν σε άλλα μέρη για να ανοίξουν τους ορίζοντες τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αντώνης Τσαπατάκης (@tsapatakis_a)

4. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες σε αυτό το ταξίδι του πρωταθλητισμού; Ποιες είναι οι θυσίες που έχεις κάνει για να φτάσεις μέχρι εδώ;

Α.Τ: Οι δυσκολίες είναι κυρίως οικονομικές σε κάθε αθλητή. Αν δεν έχει την στήριξη χορηγών, δεν μπορεί δυστυχώς να φτάσει τον στόχο του. Για το λόγο αυτό έφυγα από τον τόπο μου για να πάω σε έναν άλλο, μόνος, για να μπορώ να προπονούμαι σωστά.

Μ.Τ: Νομίζω αυτή είναι μία ερώτηση στην οποία η απάντηση για οποιονδήποτε αθλητή θα έχει πολλά κοινά σημεία. Είναι δεδομένο ότι έχω στερηθεί τα περισσότερα πράγματα ακόμα και τα πιο απλά που έχει κάνει ένας νέος άνθρωπος 23 χρονών στην ζωή του. Ταξίδια, εκδρομές, διακοπές, απομάκρυνση από φίλους, μοναξιά είναι λίγα από τα πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό γρήγορα. Οι δυσκολίες ήταν και είναι πολλές και συνήθως έχουν σχέση με την θέση που έχει ο κλασικός αθλητισμός και ο στίβος στις προτεραιότητες υπευθύνων και μη. Οι χώροι προπόνησης, οι συνθήκες και οι προδιαγραφές σίγουρα δεν βοηθούν, όμως τις καλύπτουμε με άλλα στοιχεία που βάζουμε στην προπόνηση μας όπως ο επαγγελματισμός, η ένταση, η στοχοπροσήλωση κτλ. 

5. Ποια είναι η δική σου πηγή δύναμης και στήριξης; Τι είναι αυτό δηλαδή που σε βοηθάει να “σηκώνεσαι” όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με αναπάντεχες προκλήσεις ή δυσκολίες;

Α.Τ: Οι ίδιες οι δυσκολίες είναι για εμένα η πηγή δύναμης. Ξέρω ότι η προσπάθεια και μόνο να τις αντιμετωπίσω, θα με κάνει δυνατότερο σε όλα τα επίπεδα.

M.T: Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που τα έχει πολύ καλά με τον εαυτό του. Είμαι αρκετά μοναχικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λειτουργώ ως αντικοινωνικός. Πηγή δύναμης και στήριξης είναι πρώτα από όλα ο εαυτός μου και ο εσωτερικός διάλογος ακόμα και την ώρα των αγώνων. Αυτό με βοηθάει να είμαι πάντα προσηλωμένος στους στόχους μου ακόμα και αν αυτός είναι απλώς η εκτέλεση μιας άσκησης στην προπόνηση. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι άνθρωποι που είναι πραγματικά δίπλα μου και το γνωρίζουν πολύ καλά.

6. Πώς αισθάνθηκες όταν πήρες το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις;

Α.Τ: Περήφανος αλλά συνάμα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση. Δεν περίμενα ένα μετάλλιο να με κάνει να νιώσω νικητή. Η προσπάθεια στην καθημερινότητα είναι αυτή που με κάνει να νιώθω ζωντανός. Αυτό για εμένα είναι το χρυσό μετάλλιο.

Μ.Τ: Από την ερώτηση καταλαβαίνω ότι περιμένετε και άλλα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια! Γενικά ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν αυτό που λέμε αγώνας ανατροπών. Εγώ έχοντας κάνει 5 μέτρια, για το επίπεδο και την κατάσταση μου, άλματα πήρα φόρα στο 6ο άλμα γνωρίζοντας ότι βρίσκομαι εκτός μεταλλίων. Σκέφτηκα απλώς κάντο, απλά!! Και αυτό έγινε, επειδή όμως ακόμα και έτσι, το μετάλλιο κρίθηκε στην δεύτερη καλύτερη προσπάθεια και ο Ετσεβερία λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην αρχή αισθάνθηκα λίγο περίεργα…Όσο περνούσε η ώρα και καταλάβαινα τον χαμό που γινόταν στην Ελλάδα, που σιγά-σιγά ξημέρωνε, τότε μπήκα στο κλίμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μίλτος D. Τεντόγλου (@miltos_d.tentoglou)

7. Τι ήταν αυτό που σ’ έκανε να πεις το μεγάλο “ναι” στη συνεργασία με το ArGOODaki των Goody’s Burger House;

Α.Τ: Μετά από τόσα χρόνια που αγόραζα και εγώ το ArGOODaki για να στηρίξω την προσπάθεια, χάρηκα που θα βοηθούσα περισσότερο.

M.T: Πρώτα από όλα είμαι fan των Goody’s Burger House και πολύ συχνός πελάτης (χαχα). Όταν οι άνθρωποι της Progame που είναι η Εταιρία, που με στηρίζει στο επικοινωνιακό και χορηγικό κομμάτι, με ενημέρωσαν για την διάθεση των Goody’s Burger House να είμαι ένα από τα δύο πρόσωπα της καμπάνιας για το ArGOODaki, τους είπα ακαριαία ότι μου αρέσει πολύ και με τιμά η πρόταση. Άρα, το μεγάλο ναι όπως λέτε ήρθε πολύ εύκολα και αβίαστα και ο λόγος είναι η ουσία της καμπάνιας καθώς και η 20ετής ιστορία που έχει χτίσει το ArGOODaki στις Ελληνικές οικογένειες. Ειδικά φέτος η ιδέα να συνδεθεί με τα παιδιά που έχουν ειδικές δεξιότητες στον Αθλητισμό με εκφράζει απόλυτα!

8.Τι σημαίνει για σένα ο αθλητισμός; Με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί;

Α.Τ: Δεν είναι οι νίκες ή οι ήττες, είναι τα εφόδια για τον καθημερινό αγώνα της ζωής. Μαθαίνεις ότι πρέπει να ονειρεύεσαι και να προσπαθείς για να γίνεις αυτό που θες.

Μ.Τ: Για εμένα ο Αθλητισμός είναι κάτι παραπάνω από τρόπος ζωής… είναι η ζωή μου! Από μικρό παιδί είχα δύο μεγάλες αγάπες…την μουσική και τον αθλητισμό. Είμαι ευτυχισμένος που την μία μου αγάπη την έκανα και επάγγελμα μου, ενώ την δεύτερη την εξασκώ σε πολύ μικρό και επίλεκτο κοινό! Όσον αφορά το πώς μπορεί να βοηθήσει ο Αθλητισμός ένα παιδί… έχετε χώρο για να συμπληρώσω μία λίστα; Προφανώς ο Αθλητισμός είναι Υγεία, είναι πνευματική και σωματική ανάταση και ειδικά για τα νέα παιδιά είναι η βασική διέξοδος από τα «θέματα» της εποχής μας.

9. Και τέλος, ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα. Ποια είναι η ευχή σου για τη νέα χρονιά;

Α.Τ: Να έχουμε την υγεία μας όλοι! Αυτό είναι και ήταν πάντα το σημαντικότερο.

M.T: Αν και μου αρέσει να πρωτοτυπώ, στην προκειμένη περίπτωση δεν θα αποφύγω τα κλισέ…Οι ημέρες που ζούμε είναι πολύ ιδιαίτερες και έχουν αλλάξει την ζωή πολλών Ελλήνων. Εύχομαι υγεία και τύχη σε όλους και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή της ζωής! Seize the day……

Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ; Πάρα πολύ απλά! Μπορείς να επιλέξεις το αγαπημένο σου γεύμα ArGOODaki  από ένα κατάστημα Goody’s Burger House ή online από το goodys.com και το Goody’s app και με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσεις 4 ειδικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι στηρίζουν παιδιά και νέους με κινητικές και νοητικές δυσκολίες, που θέλουν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους  σχετικά με τον αθλητισμό.

Δες εδώ το σχετικό βίντεο για τα 20 χρόνια ArGOODaki των Goody’s Burger House:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 20 χρόνια ArGOODaki – Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Αντώνης Τσαπατάκης στέλνουν μέσα από το iPop ένα μήνυμα αγάπης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ipop, ipop, ολυμπιακοί αγώνες, burger, house, instagram, ελλαδα, συμμετοχή, προσφορες, επιρροή, σημαίνει, fan, χαχα, θες, νέα, Χριστούγεννα, google, news, κινηση στους δρομους, www.google.gr, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, κοινωνια, instagram, τι σημαινει, βιντεο, νικητη, αθλητικα, μουσικη, ονειρα, ονειρο, οριζοντες, προγραμμα, τα νεα, τυχη, υγεια, ωθηση, ωρα, news, αγαπη, αβιαστα, αθλητισμος, αρθρο, ανθρωπος, απλα, βοηθεια, γινεται, γινονται, δεδομενο, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δικη, δωσει, δυναμικο, εαυτος, εαυτος μου, εγινε, ευκολα, υπαρχει, εμψυχο, εννοια, επιρροή, εποχη, ερχονται, ερχεσαι, εταιρια, ευθυνη, ζωη, ζωης, ιδεα, η δικη, ηρωες, θες, κλιμα, λογο, μηκος, μικρο, μοναξια, μπορεις, μυαλο, παντα, ουσια, παιδι, παιδια, πηγη, προβληματα, ρολο, σιγουρα, σιγουρος, συμμετοχή, σκεψεις, στιβος, συλλογοι, ταξιδια, τι ειναι, τοκιο, φυσικα, φορα, χαρα, αγωνας, burger, εξοπλισμος, εκδρομες, fan, για σενα, house, κομματι, νιωσω, σημαίνει, ταξιδι, θεματα, υπεροχη, χερια
Τυχαία Θέματα