«Πόρτα» τρώει η Τουρκία από την ΕΕ

12:51 26/4/2017 - Πηγή: iPop

Η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν υϊοθετήσει το Σύνταγμα που υποστηρίχθηκε στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, σύμφωνα με μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είναι αρμόδιο για τις σχέσεις με την Άγκυρα!

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, T. Erdogan, στο πρακτορείο ειδήσεων

Reuters, όπου ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν θα περιμένει για πάντα στο κατώφλι της Ευρώπης και μπορεί να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ, αν η αυξανόμενη ισλαμοφοβία και η εχθρότητα από κάποιες χώρες μέλη συνεχιστούν έρχεται η απάντηση από την Ευρωπαϊκή πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, η εισηγήτρια της έκθεσης για την Τουρκία, Kati Piri, δήλωσε στους δημοσιογράφους, πριν από μια συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις σχέσεις με την Τουρκία, πως θα αναστείλει η ΕΕ τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αν ο Erdogan υιοθετήσει το νέο σύνταγμα:

Εάν ο Erdogan προωθήσει όλες τις αλλαγές που ενισχύουν τις εξουσίες του, τότε η ΕΕ θα αναστείλει επίσημα τις βαλτωμένες εδώ και καιρό διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας

Σύμφωνα με την Kati Piri, εφόσον η Τουρκία με ένα τέτοιο Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι συζητήσεις για την προσχώρησή της.

Με σκοπό να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τερματίσουν τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ Johannes Hahn κάλεσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, που θα συναντηθούν στη Μάλτα την Παρασκευή.

Η ίδια είπε ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να επιταχύνουν τις συνομιλίες για την ενδυνάμωση της τελωνειακής ένωσης την οποία έχει ήδη η Τουρκία με την ΕΕ, τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Erdogan: H Τουρκία είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της στην ΕΕ

The post «Πόρτα» τρώει η Τουρκία από την ΕΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα