Φονικό στα Γλυκά Νερά: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

15:25 3/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο Βασίλης Γρίβας, γνωστός «μπράβος» της νύχτας, ο οποίος είναι αρχηγός σπείρας εκβιαστών που εκτελούσε και συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκε το πρωί της Τετάρτης στις 08.15, στην περιοχή των Γλυκών Νερών, έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο στην οδό Σαλώνων. Παράλληλα μία γυναίκα τραυματίστηκε η οποία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Παρακάτω ό,τι γνωρίζουμε για το φονικό.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το πρωί της Τετάρτης στις 08.15, έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο στην οδό Σαλώνων, στην περιοχή των Γλυκών Νερών, ο Βασίλης Γρίβας εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

Ο ίδιος

είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο την στιγμή του φονικού.

Στο σημείο του φονικού, βρέθηκαν 8 κάλυκες των 9mm. Επίσης οι δράστες ήταν τέσσερις και σύμφωνα με πληροφορίες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο έχει βρεθεί καμένο στην οδό Αγαμέμνονος σχεδόν 600 μέτρα από το σημείο. Στην συνέχεια έφυγαν από εκεί με μοτοσυκλέτες.

Μια μητέρα ενός μαθητή του σχολείου η οποία μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως το περιστατικό έγινε λίγο πριν από την προσευχή των μαθητών ενώ περιέγραψε όσα είδε:

Μόλις είχα αφήσει το παιδί μου στο σχολείο. Επιστρέφοντας, στο σπίτι μου, ενημερώθηκα ότι πέφτουν πυροβολισμοί στο σχολείο. Έτρεξα και είδα έναν άντρα πεσμένο στο αυτοκίνητό του

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές

Οι αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ένα συμβόλαιο θανάτου εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για μια βεντέτα συμμοριών η οποία έχει ξεσπάσει και υπάρχει πιθανότητα να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Ο Γρίβας ήταν παλιός γνωστός των αρχών, διότι ο ίδιος είχε εμπλακεί με κυκλώματα της νύχτας.

Στις 15 Ιανουαρίου 2003, ο Γρίβας είχε πέσει θύμα μιας ακόμα δολοφονικής επίθεσης στον Πειραιά, την στιγμή που άγνωστοι τον πυροβόλησαν και πάλι με σφαίρες, όπου είχε γλιτώσει από θαύμα.

LIVE- Γάζωσαν μπράβο της νύχτας έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά

Posted by enikos.gr on Dienstag, 2. Mai 2017

O βίος του Βασίλη Γρίβα

Ο 48χρονος Βασίλης Γρίβας, αρχικά ήταν αθλητής του body building και στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε να μπλέκεται με δραστηριότητες της νύχτας. Μετά τη δολοφονία του στενού του φίλου, Θέμη Καλαποθαράκου, το 2000, ο ίδιος ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κύκλωμα βαρόνων της νύχτας οι οποίοι βρίσκονταν στον Πειραιά.

Ο Γρίβας είχε εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις με εκβιασμούς, σε αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα.

Το όνομά του, μετά το 2004 βρισκόταν ανάμεσα σε εκείνα των εμπλεκομένων στη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας και φυλακίστηκε.

Όμως όταν αποφυλακίστηκε, συνελήφθη άλλες δύο φορές. Παράλληλα το 2011 είχε παραδοθεί από μόνος του στην αστυνομία, καθώς το όνομά του συγκαταλεγόταν στη μεγάλη δικογραφία των 217.

Σε βάρος του ονόματος του, εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 7 χρόνων για διάφορα αδικήματα, όμως ο Γρίβας τα είχε αρνηθεί όλα. Ο ίδιος εξέτισε ένα μέρος της ποινής και έπειτα αποφυλακίστηκε.

Ο Βασίλης Γρίβας ήταν το δεξί χέρι γνωστού βαρυποινίτη με το παρατσούκλι «Καράφλας», «Νταίζη» και «Σαμπρέλας». Αυτός είχε κηρύξει τον πόλεμο σε ηγετικά στελέχη της Greek Mafia και εναντίον του υπήρχαν ανοιχτά συμβόλαια θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Καράφλας» είχε δεχθεί επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς, που είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με υποψίες των αρχών υπάρχει το ενδεχόμενο την εντολή εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου να μην την έδωσαν άνθρωποι από τις αντίπαλες συμμορίες, αλλά μέλη της δικής του συμμορίας, με σκοπό να του κλείσουν το στόμα.

Το «συμβόλαιο» των 50.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούσε στο παρελθόν σε βάρος του Βασίλη Ρίγα, συμβόλαιο θανάτου 50.000 ευρώ, που θα εκτελούσε ένας 35χρονος ενοικιαζόμενος εκτελεστής από την Αλβανία, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2014, την στιγμή που παρείχε καταφύγιο σε έναν από τους καταζητούμενους του αιματοκυλίσματος στο Μικρολίμανο, στο σπίτι του στα Σεπόλια.

Από το 2008 ο «Καράφλας» είναι σε αιματηρή διαμάχη με τους έγκλειστους πρωταγωνιστές της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και του αρχηγού της ομάδας του Χαϊδαρίου, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Το όνομα του ήταν στη «λίστα θανάτου» μαζί με άλλο μέλος της ομάδας του, με τα «συμβόλαια» να αποτιμώνται από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Τα τελευταία 10 χρόνια τα μέλη των αντίπαλων ομάδων, υπέγραψαν συμβόλαια θανάτου ο ένας για τον άλλον καθώς και για μέλη των συμμοριών τους.

Ο «Καράφλας» έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, το 2010 ξεκίνησε να παίρνει άδειες, και σε μία από αυτές πυροβόλησε και τραυμάτισε άτομο γνωστής οικογένειας τσιγγάνων στη Λάρισα, το οποίο έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές. Εξαιτίας της πράξης του αυτής σταμάτησε η χορήγηση αδειών. Η αντίπαλη πλευρά παράλληλα, είχε σχεδιάσει να τον εκτελέσει σε μία από αυτές τις άδειες.

Οι ίδιοι έφτασαν στο σημείο να προσεγγίσουν το θύμα της επίθεσης και να του προτείνουν χρήματα με σκοπό να ανακαλέσει την επιβαρυντική κατάθεσή του για να συνεχίσει ο «Καράφλας» να παίρνει άδειες από τις φυλακές, για να βρουν ευκαιρία να τον σκοτώσουν.

Ο «Καράφλας», παραδόξως συνεργαζόταν στο παρελθόν με τον δολοφόνο του, αλλά τα χάλασαν όταν στρατολογήθηκε άλλο «πιστόλι» στη θέση του.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές την τελευταία 10ετία, ο «πόλεμος» έχει τουλάχιστον 14 νεκρούς, και παράλληλα αποτράπηκαν οκτώ συμβόλαια θανάτου.

Οι μαρτυρίες για την εκτέλεση στα Γλυκά Νερά

Οι γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στο μάθημα την ώρα της ψυχρής εκτέλεσης του Βασίλη Γρίβα περιγράφουν πως βίωσαν το περιστατικό. Στα μάτια γονέων, καθηγητών και παιδιών, οι δράστες πυροβόλησαν οκτώ φορές το θύμα, ενώ βρισκόταν δίπλα του το παιδί του.

«Ήρθε μια μητέρα τρομοκρατημένη και μου είπε ότι πέφτουν πυροβολισμοί στο σχολείο»

Σύμφωνα με μαρτυρία της μητέρας ενός μαθητή του δημοτικού σχολείου στα Γλυκά Νερά, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1 είπε πως:

Ήρθε μια μητέρα τρομοκρατημένη και μου είπε ότι πέφτουν πυροβολισμοί στο σχολείο. Φωνάξαμε την αστυνομία και τρέξαμε στο σχολείο. Είδα έναν άνθρωπο πεσμένο μέσα στο αυτοκίνητό του και μου είπαν ότι έπεσαν πέντε σφαίρες. Μόλις άφηνε το παιδί του στο σχολείο, από τη μία πόρτα έβγαινε το παιδί και από την άλλη τον εκτελούσαν. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των παιδιών που ήταν στο προαύλιο. Γνωρίζω ότι έχει τραυματιστεί μια μητέρα

«Το συμβάν έγινε πέντε μέτρα από την είσοδο του σχολείου»

Ένας άλλος μάρτυρας είπε πως:

Την ώρα που χτυπούσε το κουδούνι για να μπουν τα παιδιά μέσα, μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών και δεκάδων γονέων δύο εκτελεστές, δύο μας είπαν όσοι το είδαν, χτύπησαν. Οκτώ σφαίρες έπεσαν

«Είδα τις πόρτες ανοιχτές με το θύμα μέσα»

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι:

Όταν ήρθα εδώ, είδα τον περιβάλλοντα χώρο να είναι κλειστός και τις πόρτες του αυτοκινήτου ανοιχτές με το θύμα μέσα. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι το γεγονός ότι έγινε κάτι τέτοιο έξω από ένα σχολείο με 395 μαθητές. Είναι τραγικό, δεν έχω λόγια. Για αυτό ας είμαστε πάνω από τα παιδιά μας όσο μπορούμε

«Όλα τα παιδιά τσιρίζανε»

Παράλληλα μία άλλη μητέρα δήλωσε ότι:

Άφησα το παιδί στο σχολείο, μετά άκουσα τους πυροβολισμούς και όλοι τρέχαμε. Όλα τα παιδιά τσιρίζανε. Μόλις άκουσα τους πυροβολισμούς, έτρεξα από την άλλη πλευρά του σχολείου για να δω αν είναι καλά ο γιος μου

«Φοβόμαστε για τα παιδιά μας»

Μία μητέρα δύο παιδιών ανέφερε έντονα τρομαγμένη πως:

Φοβόμαστε για τα παιδιά μας. Η κόρη μου δεν θέλει να ξαναέρθει στο σχολείο. Ερχόμουν να φέρω τον γιο μου που είναι στο νηπιαγωγείο. Η κόρη μου είναι στο ίδιο τμήμα με το παιδί του ανθρώπου που σκοτώθηκε. Φοβόμαστε για τα παιδιά μας. Τουλάχιστον να είναι μακριά από τα παιδιά μας.

H ίδια τονίζει ότι:

Η κόρη μου δεν θέλει να ξαναέρθει στο σχολείο. Δεν θα μιλήσω για το δικό μου παιδί, θα μιλήσω για αυτό το παιδί που είδε να δολοφονούν τον πατέρα του. Πρέπει κάτι να κάνουμε για τα παιδιά μας, μην ξαναγίνει αυτό. Πρέπει να ελεγχθεί η περιοχή και η Αστυνομία να είναι σε κίνηση

Εκτός κινδύνου η μητέρα του μαθητή που τραυματίστηκε

Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου η μητέρα του μαθητή που τραυματίστηκε στην είσοδο του 2ου Δημοτικού Σχολείου στα Γλυκά Νερά, όταν εξοστρακίστηκε η σφαίρα των δολοφόνων.

Σύμφωνα με μετάδοση του ΑΝΤ1, η βολίδα την πέτυχε στο θώρακα, χιλιοστά από την καρδιά. Αμέσως οι γιατροί, προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως αναφέρει ο διοικητής του Σισμανόγλειου:

Είχε ένα ‘τυφλό’ τραύμα στο θώρακα και η βολίδα η συγκεκριμένη εντοπίστηκε ότι είχε εισαχθεί στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα και τραυμάτισε τον πνεύμον. Σώθηκε χάρη στην επέμβαση των γιατρών του νοσοκομείου και βεβαίως ήταν και τυχερή γιατί το τραύμα αυτό θα μπορούσε να είχε και σοβαρότερες συνέπειες

Το αντίο της συντρόφου του Βασίλη Γρίβα στο Facebook

ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΜΙΣΟ ΓΟΡΙΛΑ ΜΟΥ Ουτε ο θανατος μπορει να μου το παρει αυτο γιατι σε βρηκα ΕΣΥ ΕΙΣΑΙΘα ερθω να σε βρω οπου κ αν εισαι ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΟΥ θα σε βρω συντομα

Posted by Σοφια-Σο Μπαλαμπανη on Mittwoch, 3. Mai 2017

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αποχαιρέτησε τον Βασίλη Γρίβα, η σύντροφός του Σοφία Μπαλαμπάνη.

Ούτε ο θάνατος μπορεί να μου το πάρει αυτό γιατί σε βρήκα ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ

Θα έρθω να σε βρω όπου κ αν είσαι ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΟΥ θα σε βρω σύντομα», έγραψε χαρακτηριστικά η σύντροφός του.

The post Φονικό στα Γλυκά Νερά: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα