Πόλεμος Τσίπρα- Μητσοτάκη για τη διαπλοκή στη Βουλή- Άναψαν τα αίματα

12:29 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Άνευ προηγουμένου ήταν η κόντρα που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος όπως είπε ο Πρωθυπουργός είναι η σύσταση εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Στο τραπέζι των διαξιφισμών έπεσαν οι εκλογές. Ενώ με το στόμα ανοιχτό άφησε τους πάντες ο Πάνος Καμμένος

ο οποίος μίλησε για το λεκτικό ατόπημα του Μουζάλα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε τον Πρωθυπουργό για νέες εκλογές, ενώ η μετωπική Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, άναψε τα αίματα.Τι είπε ο Καμμένος;

Στην παραδοχή ότι ο Μουζάλας έκανε λεκτικό λάθος προέβη για πρώτη φορά ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας στη Βουλή την Τρίτη στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δείχνει πως έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, καθώς μέχρι και σήμερα δεν είχε χαρακτηρίσει ξανά «λεκτικό λάθος»την «Μακεδονία» του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ενώ σε κάθε ευκαιρία ζητούσε την παραίτηση του.

«Θα συνεργαστώ μέχρι τέλους με τον κ.Τσίπρα και θα στηρίξω την Κυβέρνηση», είπε ο Πάνος Καμμένος, ενώ χαρακτήρισε πλέον λεκτικό λάθος τη χρήση του όρου Μακεδονία από τον κ. Μουζάλα τονίζοντας ότι είχε θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτηση του ιδίου και των υπουργών του.

Εκτός εαυτού ο Τσίπρας

Το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη έβγαλε τον Πρωθυπουργό εκτός εαυτού ο οποίος ζήτησε εκ των υστέρων συγγνώμη για το ότι έχασε την ψυχραιμία του.

Πώς ξεκίνησε όμως το επεισόδιο Τσίπρα- Μητσοτάκη;

Όλα άρχισαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του υπαινίχθηκε ότι το τρίτο άτομο του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων είναι στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξαγριωμένος, πήρε το λόγο και ζήτησε από τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει αμέσως τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία που του κατέθεσα για τις σχέσεις του κόμματός του με τους εκβιαστές. Δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον Πρωθυπουργό της χώρας και να λέει ότι είναι στενός συνεργάτης μου ένας από τους εκβιαστές. Οφείλει να ανακαλέσει, αλλιώς είναι ένας κοινός συκοφάντης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανακάλεσε, ωστόσο, τον ισχυρισμό του και ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον αποκάλεσε «κοινό συκοφάντη».

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό εκ νέου να απολογηθεί για την πρόσληψη του κ.Χριστοφορίδη από την εφημερίδα Χωνί στο γραφείο της κ. Γεροβασίλη.

Νωρίτερα, ο Κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως μετά την κυρία Μέρκελ και ο κύριος Γκουρία έγινε αγαπημένος του συνομιλητής.

«Σας προτείνω μία έντιμη συμφωνία θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα αλλά θα ψηφίσετε και εσείς την πρόταση για το τρίτο μνημόνιο και την επιβολή των capital controls», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

Δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος της διακυβέρνησης αν τολμάτε να πάτε την χώρα σε εκλογές

photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Πόλεμος Τσίπρα- Μητσοτάκη για τη διαπλοκή στη Βουλή- Άναψαν τα αίματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα