Αγώνας δρόμου για τα 5,5 δισ. ευρώ- Την λυπητερή πληρώνουν οι πολίτες

09:59 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται για ακόμα μια φορά να βάλουν οι πολίτες, καθώς οι φόροι συνεχώς αυξάνονται και η Κυβέρνηση κόβει και ράβει για να καταφέρει τα φτάσει τα 5,5 δισ ευρώ. Στο τραπέζι, όπως όλα δείχνουν πέφτει η αύξηση των καυσίμων, τα νέα τέλη αλλά και ο ΕΝΦΙΑ.

Να σημειωθεί πως στα 5,5 δισ. ευρώ εστίασε την Τρίτη το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η

κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με μέχρι στιγμής εκτιμήσεις τα νέα μέτρα τα οποία φαίνεται να διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δίνουν το 60% των εσόδων των πολιτών σε φόρους και εισφορές.

Να θυμίσουμε πως όπως επιβεβαίωσαν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ μόλις το 2014 ένας Έλληνας πολίτης με δύο παιδιά έδινε για φόρους και εισφορές το 43,4% του μισθού του.

Τι επιβεβαίωσε η Όλγα Γεροβασίλη;

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μοίρασε τους φόρους αποκαλύπτοντας:

1,8 δισ. ευρώ από την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού1,8 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους

Παράλληλα φήμες οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί τονίζουν πως το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει τις τιμές σε βενζίνη, φυσικό αέριο και πετρέλαιο ενώ επίσης αναμένεται και η επιβολή τέλος στις τηλεφωνικές συνδέσεις και στο Internet.

Επίσης, μελετάται η αύξηση εσόδων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ αλλά και η επιβολή ειδικού τέλους κατανάλωσης στη συνδρομητική τηλεόραση.

The post Αγώνας δρόμου για τα 5,5 δισ. ευρώ- Την λυπητερή πληρώνουν οι πολίτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα