Έκκληση Παυλόπουλου: Να μην επιτρέψει ποτέ ξανά η Ευρώπη να γίνει «σκοτεινή ήπειρος»

11:12 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Στην ανάπτυξη της Ευρώπης αλλά και στο προσφυγικό εστίασε ο Προκόπης Παυλόπουλος το πρωί της Τετάρτης κατά τη συνάντηση του με τον ομόλογο του Ρέβεν Ρίβλιν στο προεδρικό μέγαρο στην Ιερουσαλήμ.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:

Η Ευρώπη οφείλει να μην επιτρέψει ποτέ ξανά να καταστεί μια «σκοτεινή ήπειρος»

Και παράλληλα απηύθυνε έκκληση για καταπολέμηση κάθε είδους ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε:

Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με όρους ανθρωπισμού
Παράλληλα

εστίασε στις δοκιμασίες που βιώνει η Μέση Ανατολή »από την αστάθεια που τροφοδοτούν οι κρίσεις και ο πόλεμος, ο βίαιος εξτρεμισμός και η τρομοκρατία» και αναφερόμενος συγκεκριμένα στην τρομοκρατία είπε:

Η Ευρώπη και σύσσωμη η πολιτισμένη ανθρωπότητα είναι αποφασισμένη να πατάξει, αντιμετωπίζοντας τους τζιχαντιστές τρομοκράτες ως υπηρέτες μιας νέας βαρβαρότητας

Ο Πρ. Παυλόπουλος μίλησε και για τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις σημειώνοντας: «Το 2016 συμπληρώνονται 26 χρόνια διπλωματικών σχέσεων οι οποίες σήμερα έχουν προσλάβει δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει εδραιωθεί μια σταθερή πορεία διαρκούς προόδου και ουσιαστικής εμβάθυνσης της συνεργασίας».

Και εν συνεχεία εκτίμησε: «Μαζί οι δύο χώρες μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και στην προαγωγή μιας περιεκτικής περιφερειακής συνεργασίας και να βοηθήσουν στην εμπέδωση των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών στην περιοχή».

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ισραήλ ο οποίος ξεκαθάρισε:

Δεν είμαστε μόνο φίλοι, αλλά δύο λαοί πολύ κοντά ο ένας στον άλλον

Ενώ για το θέμα της τρομοκρατίας ο Ρέβεν Ρίβλιν είπε:

«Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, το χάος στη Συρία, η τρομοκρατία, είναι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Πρέπει να ενωθούμε ενάντια στον κοινό εχθρό».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και αποκάλυψε αφιερωματική πλακέτα στο Δάσος των Εθνών όπου και συμβολικά φύτεψε μια ελιά.

Μέσα στην ημέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κνεσετ Γιούλι Εντελστάιν, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο το οποίο παραθέτεται προς τιμήν του.

Το πρόγραμμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Πέμπτη:

Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου και θα τον υποδεχτεί ο Πατριάρχης Ιερουσαλήμ κ.κ. Θεόφιλο Γ΄.

Έπειτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί και με την Ελληνική Λέσχη της Κοινότητας των Ιεροσολυμιτών αλλά και με το προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος.

Η επίσκεψη του Παυλόπουλου στο Ισραήλ αναμένεται να ολοκληρωθεί με την συνάντησή του στις 16:15 με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου την Πέμπτη.

photo:Theodore Manolopoulos / SOOC

The post Έκκληση Παυλόπουλου: Να μην επιτρέψει ποτέ ξανά η Ευρώπη να γίνει «σκοτεινή ήπειρος» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα