Ποιος ήταν πραγματικά ο Μάκης Ψωμιάδης; Οι άπατες- τα στημένα και ο θάνατος

18:03 6/1/2016 - Πηγή: iPop

Προδομένος από την καρδιά του έφυγε τα ξημερώματα των Θεοφανίων ο Μάκης της ΑΕΚ, όπως τον ήξεραν όλοι ή αλλιώς ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης, όπως έγραφε η ταυτότητα του.

Ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ήταν αρκετό για να του στερήσει τη ζωή και να φέρει στο προσκήνιο ιστορίες από το παρελθόν που όλοι θυμόμαστε με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Γεννημένος από πατέρα ιερέα το 1948 στην Καβάλα

δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τα αθλήματα, αλλά ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο που τον έστειλε ακόμα και στη φυλακή.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί πως είχε επίσης κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές και συκοφαντία.

Αν και όλοι απορούσαν γιατί δεν έχει μπει ποτέ στην φυλακή πέρασε τις πόρτες της τον Νοέμβρη του 2011 που πιάστηκε στα Σκόπια.

Σημείωση!

Ο «Αγαπούλας», όπως τον αποκαλούσαν πολλοί είχε καταφέρει να διαφύγει όταν εκδόθηκε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς, δωροδοκίες, απάτες αλλά και χειραγωγήσεις αγώνων ποδοσφαίρου.

Η πρώτη του εμφάνιση:

Σάλος ξέσπασε γύρο από το όνομα του (για πρώτη φορά) στις 26 Αυγούστου του 1975. Τότε, μάθαμε πως ήταν ο ρασοφόρος βασανιστής της ΕΣΑ. Ο μάρτυρας στη δίκη, Ιωάννης Κοντός, αποκάλυψε πως ανάμεσα στους βασανιστές, υπήρχε και ένας ρασοφόρος ο οποίος χτυπούσε με γκλομπ όποιον έμπαινε στα κρατητήρια της ΕΣΑ, αυτός ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και όταν δήλωσε πως στέκεται στο πλευρό του κατηγορούμενου χουντικού Θανόπουλου.

Τι είχε πει τότε;

Πήγα στο στρατοδικείο για να συμπαρασταθώ στον Θανόπουλο που ήταν καλύτερος από αδελφός μου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του είχε στενές σχέσεις με τον βασανιστή Σπανού αλλά και τον Ιωαννίδη.

Μόλις στα 26 του κατηγορήθηκε για την απαγωγή του μικροεφοπλιστή Νίκου Σεχόπουλου μαζί με άλλα 15 άτομα, αλλά κρίθηκε αθώος.

Μεγαλώνοντας συνεχίστηκαν τα βάσανα αφού το 1987 βρέθηκε στις λίστες των καταζητούμενων της Interpol λόγω των ακάλυπτων επιταγών που έδωσε όταν αγόρασε 165 κιλά χρυσού.

Μετά από 2 χρόνια ανέλαβε τα ινία της ΑΕΚ στο μπάσκετ και μόλις έπεσαν οι υπογραφές τον μαχαίρωσαν και τον πυροβόλησαν στη συνέχεια, στα πόδια, στο Ζάππειο.

Η δεκαετία του 90 τον βρίσκει να ασχολείται με το λαθρεμπόριο χρυσού αλλά όταν γίνεται έρευνα εντοπίζονται μόνο λαθραία δέρματα αλεπούς και καταβάλλοντας ένα ποσό απελευθερώνεται. Όπως έχει επίσης γνωστοποιηθεί μέσω μαγνητοταινιών έχει βρεθεί και στον ρόλο του βασανιστή- ανακριτή.

Σημείωση!

Τότε βρέθηκαν και στοιχεία που τον καθιστούσαν ένοχο για λαθρεμπόριο αλλά δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εκδόσεις και έτσι το 95 άνοιξε την εφημερίδα ΟΝΟΜΑ στην οποία ένα χρόνο μετά κατηγορεί τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Κ. Λαλιώτη, για χρηματισμό. Ο Λαλιώτης τον μηνύει για συκοφαντική δυσφήμηση και για ψευδή καταμήνυση και για 6 χρόνια πηγαινοέρχεται στα δικαστήρια.

Αν και καταδικάστηκε σε σύνολο 18 έτη το εφετείο αποφάσισε πως ο «Αγαπούλας» έπρεπε να είναι ελεύθερος ακόμα και όταν ζητούσε αναβολές με πλαστές βεβαιώσεις.

Το 2002 τον κατηγόρησαν για μια ακόμα απαγωγή του φίλου του Ντάνι Βρεινς που όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο μπασκεμπολίστας σημειώθηκε όταν αρνήθηκε να παίξει σε έναν αγώνα.

Όπως σου είπαμε και πριν το 2011 του φόρεσαν χειροπέδες στα Σκόπια και το 2013 καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τα στημένα παιχνίδια.

Την άνοιξη του ίδιου έτους καταδικάστηκε σε ακόμα δέκα χρόνια για υπεξαίρεση 21,4 εκ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ την περίοδο 2001-2003 και τελικά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2015.

The post Ποιος ήταν πραγματικά ο Μάκης Ψωμιάδης; Οι άπατες- τα στημένα και ο θάνατος appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
μακης ψωμιαδης, μακησ ψωμιαδησ
Τυχαία Θέματα