2016: Τι δώρα ετοιμάζεται να μας κάνει η Κυβέρνηση; Ολόκληρη η ατζέντα της!

16:02 6/1/2016 - Πηγή: iPop

Περιμέναμε με μεγάλο καημό να αφήσουμε πίσω το «ματωμένο» για πολλούς λόγους 2015 και να καλωσορίσουμε το 2016. Και τι έγινε; Ακόμα και αν το κάναμε να θυμάσαι κάτι… Δεν γλιτώσαμε. Το 2016 μπήκε και η κυβέρνηση ήδη την ώρα που εμείς μετράγαμε αντίστροφα 5,4,3,2,1… σχεδίαζε τα δωράκια της προς τους πολίτες.

Τι περιμένουμε να αλλάξει; Τίποτα και όλα!

Ας το πάρουμε από την αρχή! Τα δώρα που ετοιμάζεται να μας κάνει η Κυβέρνηση είναι πολλά αλλά σαφώς μην περιμένεις -αφού αυτό έγινε last year- η Τρόικα

να αλλάξει όνομα!

Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ αφού το Κουαρτέτο μπορεί να γίνει πενταρτέτο ή εξαρτέτο, αυτό εξαρτάται από το πόσοι ακόμα θα μπλεχτούν στο πρόγραμμα μας και πόσοι από τους εκπροσώπους τους θα θέλουν να πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα για να μας βλέπουν.

Τα δωράκια που είπε να μας κάνει η Κυβέρνηση ξεκίνησαν μόλις το ρολόι έδειξε 0:01.

Για πρώτη φορά τα νεογέννητα αντί να ακούσουν τη λέξη μπέμπης ή μπέμπα αντίστοιχα άκουσαν να ψιθυρίζεται το ΑΦΜ τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχουμε παιδιά αρχίζουμε και ψάχνουμε μήπως έχουμε κανένα ξεχασμένο σπίτι γιατί για το περιουσιολόγιο ισχύει η φράση…

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Στόχος του Οικονομικών;

Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2016, το υπουργείο Οικονομικών, στοχεύει στη διαμόρφωση μιας συνολικής εικόνας των περιουσιακών στοιχείων κινητής κι ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων, ενώ παράλληλα θα μπορεί να συλλέξει αναλυτικά στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τυχόν αδήλωτα εισοδήματα, συμπληρώνοντας ειδική φόρμα στο περιουσιολόγιο, με την οποία θα ενημερώνονται οι φορολογικές αρχές για την περιουσιακή τους κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει μεταξύ άλλων να δηλώσουν την αξία αποτίμησης όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων τους, όπως επίσης και τις τραπεζικές καταθέσεις τους, με υποβολή σχετικών στοιχείων και για τυχόν συνδικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών.

Μόλις το ημερολόγιο έδειξε 4 το πολυσυζητημένο φορολογικό «έτρεχε» από γραφείο σε γραφείο με τον κ. Κατρούγκαλο να το κρατάει στο χέρι και το δίνει να το κοιτάξουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ποια είναι τα τρία βασικά σημεία του ασφαλιστικού;η προστασία των κύριων συντάξεωνη μείωση των επικουρικώνοι εναλλακτικές προτάσεις για έσοδα.

Τι είπε ο Κατρούγκαλος γι΄αυτό;

Δε θα υπάρχουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις και θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο είπε στην κρατική τηλεόραση ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε μια συνέντευξη κατά την οποία δόθηκαν πολλές επεξηγήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Μεγάλο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι ένα…

Η γραβάτα που θα τον έκοβε αν την φορούσε τώρα, αλλά θα πέταγε στα σύννεφα αν μπορούσε να την βάλει μέσα στο 2016 αφού θα σήμαινε πως το μνηνόνιο θα μας κουνούσε το μαντήλι του αποχαιρετισμού.

Αλλά δεν βιαζόμαστε γι΄αυτό έχουμε χρόνια μπροστά γι’ αυτό… Αλέξη. Η γραβάτα άλλωστε θα σου ταίριαζε, όπως λες εσύ, στα 45 δηλαδή σε 5 περίπου χρόνια από τώρα.

Ας επιστρέψουμε στο ασφαλιστικό. Η πρόταση του Κατρούγκαλου μας τρομάζει, αλλά έφυγε για τους Δανειστές με mail την Τρίτη. Και έτσι στο Εργασίας έχουν σηκώσει τα μανίκια ψηλά για να παλέψουν για τις αλλαγές που έρχονται.

Μέχρι το τέλος, λοιπόν, του μήνα, εκτός απροόπτου, έχουμε νέα ψηφοφορία στη Βουλή για να περάσει και το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει η εμπλοκή στο αριστερό από το ΔΝΤ.

Το Μαξίμου συνιστά ψυχραιμία και στόχος του είναι να μην μπει περαιτέρω μαχαίρι στα λιγοστά ευρώ των συνταξιούχων.

Μόλις κλείσει το ασφαλιστικό σειρά έχουν:η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματοςτα κόκκινα δάνεια.

Μόλις ολοκληρωθούν και αυτά ανεβάσαμε όσους χωρούν στη βάρκα μας και φεύγουμε για την επόμενη φάση.

Το τσουχτερό 2016 έφτασε. Τι έχουμε να πληρώσουμε και πότε;

Ιανουάριος: 4η δόση ΕΝΦΙΑ 2015

Φεβρουάριος: 5η δόση ΕΝΦΙΑ 2015, έναρξη περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Μάρτιος-Απρίλιος: υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Μάιος: 1η δόση φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, φόρου πολυτελούς διαβίωσης, τέλους επιτηδεύματος εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων για το 2016

Ιούνιος: 1η δόση φόρου ακινήτων

Ιούλιος: 2η δόση φόρου εισοδήματος, 2η δόση φόρου ακινήτων

Αύγουστος: 3η δόση φόρου ακινήτων

Σεπτέμβριος: 3η δόση φόρου εισοδήματος, 4η δόση φόρου ακινήτων

Οκτώβριος: 5η δόση φόρου ακινήτων

Νοέμβριος: 6η δόση φόρου ακινήτων

Δεκέμβριος: 7η δόση φόρου ακινήτων
τέλη κυκλοφορίας

Που πήγε το παράλληλο πρόγραμμα οεο;

Μπορεί να το χάσαμε μέσα στο 2015 αλλά στο 2016 θα μας απασχολήσει πολύ. Τώρα θα πρέπει να υλοποιηθεί μαζί με το χτύπημα της φοροδιαφυγής και τα νέα μέτρα που θα το καταστήσουν εφικτό.

Τι θα κάνει η Κυβέρνηση στους ξεχασιάριδες;

Μην ξεχνάς πως όσοι μιλήσουν ανοιχτά για τον εαυτό τους και παρουσιάσουν τα αδήλωτα εισοδήματα τους θα πάρουν δωράκι.

Οι αγρότες ετοιμάζονται για ντου από παντού.

Απειλούν να κλείσουν τους δρόμους την ώρα που η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ασχοληθεί με τα ζητήματα τους, ενώ παράλληλα θα οδεύει στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου πακέτου ιδιωτικοποιήσεων (3 δισ. ευρώ ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ) γι΄αυτά δεν ξέρουμε ημερομηνίες αλλά έχουμε ακούσει την φράση άμεσα.

Πόσα και που;

Τα λεφτά που υπάρχουν… η Ελλάδα τα δίνει σε όσους χρωστάει. Μπορεί να μην τους λένε τους δανειστές, Μιχαλού, αλλά θέλουν μέχρι τον Ιούνιο να πάρουν 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ χρήματα τα οποία μέχρι τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν γίνει 2,7 δισ.

Βέβαια, η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως θα συζητήσει για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και στα πλάνα της έχει να επιμηκύνει την διάρκεια του για να μπορεί να πάρει ανάσα και να καταφέρει να βγει η χώρα μας στις αγορές το β΄εξάμηνο του έτους.

Πότε ετοιμάζει βαλίτσες ο Αλέξης;

Στις 21-22 του Ιανουαρίου θα πάει μια βόλτα μέχρι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός εκεί θα θέσει στο τραπέζι όλες τις θέσεις της χώρας μας και θα δει όλους τους ομολόγους του. (Ακόμα περιμένουμε να υλοποιείται το σχέδιο Ελληνικό θερινό Νταβός)

Δεν θα γυρίσει, όμως, εύκολα πίσω από φέτος θα τον φάνε τα αεροπλάνα αν σκεφτείς πως πρέπει να πάει σίγουρα:

ΙσραήλΚύπροΙράνΣμύρνη

Για τις Βρυξέλλες δεν σου λέμε καν, πλέον θεωρείται μονοήμερη εκδρομή την οποία θα κάνει για πρώτη φορά το 2016 στις 17 Φεβρουαρίου που είναι η πρώτη για το έτος Σύνοδος Κορυφής.

Πόσα είναι τα μέχρι τώρα προγραμματισμένα Eurogroup;14/111/27/317/5

Δεν τα λες και λίγα… αλλά πίστεψε με θα πολλαπλασιαστούν! Είναι σαν την Λερναία Ύδρα… κόβεις ένα εμφανίζονται άλλα 2!

Θα πάει και στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος;

Είναι ακόμα υπό σκέψη αλλά όσοι ξέρουν λένε πως θα ήταν ένα καλό βήμα έτσι ώστε να διευρύνει την μικρή μέχρι στιγμής λίστα με τους συμμάχους του.

Τι τρέχει με το ΕΣΠΑ;

Στόχος μέσα στο 2016 να βάλουμε στην τσέπη ή καλύτερα στα ταμεία 6,75 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ αν θέλουμε να χρηματοδοτηθούν οι επενδυτικές πρωτοβουλίες οι οποίες αφορούν τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Δημόσιο:

Πλέον δεν θα τοποθετούνται αλλά θα αξιολογούνται οι προϊστάμενοι. Η έξυπνη κινητικότητα μπαίνει στην πρώτη γραμμή έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά και τα σχολεία αλλά και τα νοσοκομεία θα οχυρωθούν για να μην μοιάζουν υπό κατεδάφιση.

Οι μαθητές θα ξεχάσουν τους παλιούς τρόπους εισαγωγής στα πανεπιστήμια και οι καθηγητές τους που θα υπάρχουν στο σχολείο θα τους μαθαίνουν καλύτερα για 2 χρόνια από τη στιγμή που η υποχρεωτική εκπαίδευση θα κρατάει 14 χρόνια, ενώ παράλληλα θα ζήσουν για τα καλά τον όρο “ολοήμερα σχολεία».

Τι τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, Α. Λιάκος;

«Η απελευθέρωση από το ζυγό των εξετάσεων θέτει το κρίσιμο ζήτημα της ριζικής αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών στο δημοτικό και στο λύκειο, που θα βάλει στο κέντρο την ενεργοποίηση και έρευνα των μαθητών, την παρατήρηση, την κριτική σκέψη και τις θεματικές προσεγγίσεις, τη βιβλιογραφική αναζήτηση, τις ερευνητικές εργασίες, το διάλογο και το επιχείρημα μέσα στη τάξη, που θα τους απαλλάξει από τον κατακερματισμό των επί μέρους μαθημάτων, θα απαλλάξει από την τυραννία του αναλυτικού προγράμματος, θα επιτρέψει τη συνεργασία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς».

Τι έχει πει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης;

Το θέμα της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση συναρτάται με την αλλαγή του Λυκείου. Οποιαδήποτε απόφαση χρειάζεται χρόνο και πως η συζήτηση γύρω από το θέμα, δεν θα πρέπει να γίνει βιαστικά.

Ενώ έχει επίσης πει:

Πρώτα θα ξεκινήσει το ολοήμερο δημοτικό σχολείο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, έχουν φύγει 30.000 τα τελευταία χρόνια. Θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα γιατί τα οικονομικά πάνε καλά. Υπάρχει τρόικα εσωτερικού που είναι βασιλικότερη του βασιλέως.

Μέσα στους πρώτο εξάμηνο καλού κακού έχε μαζί και ένα μαντήλι όχι για το συνάχι αλλά για τα capital cotrols που θα φύγουν…

Άλλωστε ο κ. Χουλιαράκης είχε πει;

Το 2016 πρόκειται να είναι έτος καμπής, η ανάκαμψη θα έρθει γύρω στο καλοκαίρι, καθώς θα έχει προηγηθεί άρση των περιορισμών κι επαναφορά της ρευστότητας και της εμπιστοσύνης.

Αισιόδοξη φαίνεται να είναι η Λούκα Κατσέλη, η οποία είχε επίσης πει λίγο πριν τελειώσει το 2015 πως ελπίζει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα αρθούν τα capital controls.

Καθοριστική ημερομηνία το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πληροφορίες το θέλουν να πραγματοποιείται μέσα στον Απρίλη και εκεί θα καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί έτσι ώστε να εγγραφούν νέα μέλη και να διευρυνθεί το κόμμα.

Όπως κατάλαβες κι εσύ το 2016 ήρθε και όλα όσα περιμένουμε να κάνει η Κυβέρνηση μπήκαν στην τελική ευθεία…

The post 2016: Τι δώρα ετοιμάζεται να μας κάνει η Κυβέρνηση; Ολόκληρη η ατζέντα της! appeared first on iPop.

Keywords
δωρα, ατζεντα, εκτακτη εισφορα, capital controls, τροικα, ελλαδα, αφμ, ημερολόγιο, τσιπρας, mail, νέα, ψηφοφορία, βουλη, ΔΝΤ, ενφια, ντου, αναδιαρθρωση, βρυξέλλες, σχολεια, capital, καλοκαιρι, ipop, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τελος ακινητης περιουσιας, εισφορα αλληλεγγυης, λουκα κατσελη, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ipop, ημερομήνια, ημερολόγιο, το θεμα, αφμ, βημα, δανεια, θεμα, νεα μετρα, προγραμμα, τα νεα, τηλεοραση, υπουργειο οικονομικων, ωρα, capital, mail, απριλιος, ασφαλιστικο, βαλιτσες, βρυξέλλες, γινει, δημοσιο, εγινε, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκαθαριση, εκπαιδευση, ερευνα, ερχονται, ετος, εφυγε, ισχυει, θυμασαι, κυβερνηση, κομμα, λεφτα, λειτουργια, λυκειο, μαξιμου, μπεμπα, μειωση, νοσοκομεια, νταβος, παιδια, προσληψεις, ρολοι, σιγουρα, συζητηση, σειρα, σπιτι, σχεδιο, σχολειο, τρια, τριτη, υπουργος παιδειας, φορμα, φορα, χερι, ψηφοφορία, ψυχραιμια, αγορες, εφαρμογη, εκδρομη, ετοιμη, χωρα, υπουργειο, μπροστα, ντου, πιστεψε με, πληροφοριες, θεσεις, ξεχνας
Τυχαία Θέματα