Πληθαίνουν τα σενάρια για νέα τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Γερμανίας- Τουρκίας

12:19 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Αυξάνονται συνεχώς τα σενάρια τα οποία θέλουν τη σύγκληση νέας τριμερής συνάντησης Ελλάδας- Γερμανίας- Τουρκίας με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τριμερής συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

Οι τρεις συμμετέχοντες σύμφωνα με πληροφορίες, θα εστιάσουν στη σκληρή στάση που κρατούν πολλές χώρες στις προσφυγικές ροές και θα αναζητήσουν λύσεις.

Στόχος από την πλευρά της χώρας είναι να ασκήσει πίεση στην Τουρκία έτσι

ώστε να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της, ενώ θα τεθεί και το θέμα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Μέχρι στιγμής αξίζει να τονιστεί πως η Άγκυρα, δε δείχνει πρόθυμη να συνεργαστεί, καθώς προσπαθεί να προβάλλει τις δικές της αξιώσεις στο Αιγαίο.

Άλλο μεγάλο θέμα το οποίο θα συζητηθεί στην τριμερή συνάντηση είναι η επαναπροώθηση των προσφύγων στην Τουρκία.

Να τονιστεί πως η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και να συμβάλλουν στην πλήρη επαναφορά της Σένγκεν, καθιστώντας δυνατή την ελεύθερη διακίνηση.

Κατά την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, η κ. Μέρκελ τόνισε πως «ένας πρόσφυγας δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι θέλει να πάρει άσυλο σε μία συγκεκριμένη χώρα της Ε.Ε.».

Τέλος, ερωτώμενη σχετικά με τα επεισόδια στην Ειδομένη και το κατά πόσον υπάρχει σύγκριση με την κατάσταση στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβρη, η κ. Μέρκελ σχολίασε:

Νομίζω ότι οι δύο καταστάσεις δεν συγκρίνονται. Τώρα έχουμε ξεκινήσει μια σειτά προετοιμασιών στην Ελλάδα, κάποια από τα hot spots λειτουργούν. Υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας και πρέπει οι πρόσφυγες να τα χρησιμοποιούν. Είναι ξεκάθαρο: Υπολογίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός καταμερισμού των προσφύγων από την Ελλάδα, καθώς είναι η χώρα που βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

Σημείωση!

Η προηγούμενη τριμερής αναβλήθηκε λόγω της απουσίας Νταβούτογλου εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

The post Πληθαίνουν τα σενάρια για νέα τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Γερμανίας- Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα