Πως το ''χρυσο'' κοριτσι του τενις εχασε τον θρονο του...

11:42 2/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Η ιστορία της Maria Sharapova είναι μια άλλη ιστορία ενός φτωχού κοριτσιού...
που έφτασε στις ΗΠΑ και είδε το όνειρό της –ή και κάτι παραπάνω από το όνειρό της- να γίνεται πραγματικότητα. Ήταν έξι ετών, το 1993, όταν σε ένα τουρνουά στη Μόσχα, την είδε το ιερό τοτέμ του τένις, Martina Navratilova. Εντυπωσιασμένη από τη μικρή Maria, η Navratilova προτείνει στον πατέρα της, Yuri, να μετακομίσουν στις ΗΠΑ, προκειμένου
η μικρή να μπει στην φημισμένη Ακαδημία Nick Bollettieri, στη Florida. Ο πατέρας της δεν μιλάει αγγλικά και αναγκάζεται να δανειστεί για να καλύψει τα πρώτα τους έξοδα. Μόνο που η μητέρα της, Yelena, δεν μπορεί να ακολουθήσει τον σύζυγο και την κόρη της, αφού δεν της επιτρέπεται να βγάλει βίζα. Για τα επόμενα δύο χρόνια, η Maria και ο πατέρας της ζουν μόνοι τους. Εκείνος κάνει διάφορες δουλειές για να μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα της κόρης της και τελικά δικαιώνεται. Η Sharapova έχει την εξέλιξη προηγούμενων πρωταθλητών του τένις που φοίτησαν στη συγκεκριμένη Ακαδημία, όπως των Andre Agassi, Monica Seles, Anna Kournikova.

To 2004 είναι η χρονιά – ορόσημο για την ύψους 1,88 τενίστρια, αφού κατακτά το πρώτο της Grand Slam, κερδίζοντας στον τελικό του Wimbledon τη Serena Williams, ενώ στο τέλος της χρονιάς ανακηρύσσεται «Τενίστρια της χρονιάς». Γίνεται το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και τα επόμενα χρόνια έχει πολλές επιτυχίες και ταυτόχρονα τραυματισμούς στον ώμους.

Λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης απασχολεί τα lifestyle περιοδικά και τις tabloids. Από το 2004 και έπειτα οι χορηγοί κάνουν ουρά: Nike, Prince, Canon, Motorola, Land Rover, PepsiCo, Sony, American Express, Avon, Evian, Tag Heur. Στο παιχνίδι μπαίνει και η Porsche όταν η Sharapova καταφτάνει σε ένα cocktail party της διάσημης εταιρίας με μια Porsche Panamera που οδηγά ο ατζέντης της, Max Eisenbud. Βγαίνοντας, σταματά και ποζάρει για τους φωτογράφους αγγίζοντας με περισσή χάρη το καπό του αυτοκινήτου. Αυτό ήταν! Η συμφωνία κλείνει, με τη senior marketing manager της εταιρίας, Victoria Wohlrapp, να εξηγεί πως το ποσοστό των ανδρών που αγοράζει Porsche είναι 85% και θέλουν να ισορροπήσουν αυτά τα ποσοστά, επιλέγοντας μια από τις καλύτερες αθλήτριες παγκοσμίως.

Μετά την παραδοχή της Maria Sharapova την περασμένη Δευτέρα για χρήση απαγορευμένων ουσιών, φαίνεται πως οι χορηγοί εγκαταλείπουν τη διάσημη τενίστρια. Η Nike πάγωσε τη συνεργασία τους με τον εκπρόσωπο να δηλώνει πως «είμαστε λυπημένοι και έκπληκτοι για τα νέα γύρω από τη Maria».

Ένα χρόνο πριν, η WADA είχε ανακοινώσει πως εξετάζει προσεκτικά την ουσία Meldonium πληροφορώντας τους αθλητές πως μπορούν να τη χρησιμοποιούν με την προειδοποίηση πως μπορεί να μπει σύντομα στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Όπως και συνέβη τον Ιανουάριο του 2016.

«Στην μακρόχρονη καριέρα μου ήμουν ανοικτή και τίμια για πολλά πράγματα. Κάθε μέρα φέρομαι με μεγάλη ευθύνη και επαγγελματισμό. Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Τεράστιο λάθος! Απογοήτευσα τους υποστηρικτές ,ου. Απογοήτευσα το άθλημα το οποίο ακολουθούσα από τα 4 μου χρόνια» δήλωσε θλιμμένη και ντροπιασμένη η Sharapova.
Keywords
Τυχαία Θέματα