Κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

11:54 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η Πρυτανεία του ΑΠΘ. Λόγος της εν λόγω κινητοποίησης είναι η μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας 14 εργολαβικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.

Η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιείται από

μέλη φοιτητικών συλλόγων από τις Σχολές και τα Τμήματα Νομικής, Ιατρικής, Χημείας και Φιλολογίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι συμμετέχουν στην κατάληψη καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΑΠΘ ότι «με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης συνυπογράφει επανειλημμένα την υποστελέχωση του Πανεπιστημίου, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τη μνημονιακή πολιτική μέσα στα πανεπιστήμια».

Επίσης, αξίζει να τονιστεί πως καταδικάζουν τη συμμετοχή διοίκησης στον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία, επισημαίνοντας σε σχετική τους ανακοίνωση:

«Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που παίζει η Πρυτανεία σε αυτή την διαδικασία την καθιστά υπεύθυνη για τις αναδιαρθρώσεις, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα στο Πανεπιστήμιο, στις οποίες συγκαταλέγονται τα δίδακτρα, το σπάσιμο του ενιαίου κύκλου σπουδών, η αφαίρεση επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία, οι συγχωνεύσεις τμημάτων».

Να τονιστεί πως ότι οι πρυτανικές Αρχές έχουν ήδη διευκρινίσει πως δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στο θέμα των συμβάσεων. Παράλληλα σημειώνουν ότι ο αριθμός των απασχολουμένων καθορίζεται μόνο από το αρμόδιο υπουργείο.

Μάλιστα, στην απόφαση που έλαβε προ ημερών μετά από συνεδρίαση του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ – ΑΠΘ), καλεί «τις πρυτανικές Αρχές να προβούν σε μια αναλυτική ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας, για τον αριθμό και το αντικείμενο των εργολαβιών, για το κόστος τους, για τα άτομα που απασχολούν και για την προβλεπόμενη εξέλιξή τους με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».

Η κατάληψη η οποία πραγματοποιείται στην Πρυτανεία του ΑΠΘ αναμένεται να λήξει το μεσημέρι.

photo:fosphotos/Giannis Papanikos

The post Κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα