Πληρωμές με αναγνώριση προσώπου!

17:39 25/3/2017 - Πηγή: iPop

Μια νέα εφαρμογή έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές αφού επιτρέπει αυτές να γίνονται μέσω αναγνώρισης προσώπου.

Το “Face++”, μας έρχεται από την Κίνα και έχει εφαρμοστεί πειραματικά σε τουριστικά θέρετρα της χώρας, όχι για οικονομικές συναλλαγές σε πρώτο βαθμό αλλά για να παρέχει πρόσβαση στα αξιοθέατά της περιοχής χωρίς εισιτήριο.

Η λογική του συγκεκριμένου project είναι απλή. Η κάμερα σκανάρει το πρόσωπο του ατόμου που

θέλει να πληρώσει, να πληρωθεί ή να καταθέσει λεφτά και αφού γίνει η ταυτοποίηση, στέλνει την πληροφορία σε μια βάση δεδομένων. Σε αυτήν, βρίσκονται αποθηκευμένες όλες οι σχετικές πληροφορίες, αριθμός λογαριασμού, αφμ κλπ και αφού επεξεργαστούν τα στοιχεία πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Η “Baidu”, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο στην Κίνα, υποστηρίζει πως μέσω του “Face++”, η αναγνώριση προσώπου γίνεται με ακρίβεια που φτάνει το ποσοστό του 99%.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θέλουν το ελληνικό δημόσιο να βρίσκεται σε συζητήσεις με την κινεζική εταιρεία για τη μεταφορά της συγκεκριμένης τεχνογνωσίας, για πιο ακριβείς και πιο ευέλικτες οικονομικές συναλλαγές προς όφελος του πολίτη.#not

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον αρχισυντάκτη του «ΜΙΤ Technology» να εξηγεί πώς θα λειτουργήσει η νέα εφαρμογή

photo-video: Πηγή:technologyreview.com

The post Πληρωμές με αναγνώριση προσώπου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα